Powiem szczerze, że i tak optymistycznie podchodzisz 4 klatki na "ciuszek"![]()
przyjmij około 10-15 zakładając, że robisz to dla żony a tym samym (mam nadzieje) dla Waszego wspólnego dobra. Rozumiem, że decyzja odnośnie manekina została już podjęta ale naprawde dobra rada; przemyśl to, tym bardziej, że to sklep "www" klient nie ma możliwości "pomacania" produktu a tu stawiasz na zdjęcia jako główną zachęte do zakupu, człowiek(model) ma za zadanie nadać charakter danemu produktowi, manekin np w bieliźnie nie pobudza tak wyobraźni jak urodziwa dziewczyna, reasumując zdjęcie musi skłaniać do zakupu, stara jak świat "BURDA" widziałeś w niej kiedyś manekina?? Z doświadczenia wiem że to wygląd postaci na zdjęciu skłania ludzi do zakupu danego produktu niezależnie od płci, to niestety kłamstwa, ale za to nam płacą, zdjęcie(reklama) ma sprzedać kolekcje, ludzie szukają czegoś doskonałego i widząc dobrze zbudowanego faceta w slipach CK nikt nie myśli a bynajmniej niewielu o tym jak oni będą w nich wyglądać z pokaźnym brzuszkiem i zapadniętą klatką, muszą myśleć; "Kurcze takie majtki zrobią mnie seksownym facetem" musze je mieć! Powiem Ci tak, wchodzisz do sklepu, i wisi plakat; model w "gajerku" i obok stoi manekin w "gajerku" Twoją uwagę przyciągnie zdjęcie gdzie produkt pokazany jest od najlepszej strony wygląda świetnie, ekstra leży, kolor jak ze snów, jak ten facet w nim wygląda... A manekin?? Są osoby które nawet nie dostrzegą, że to ten sam model, krój i kolor garnituruKonkretny wykład mógłby Ci dać ktoś po marketingu i reklamie, ja wiem tylko, jak to robić w praktyce.
Inny przykład, na forum sporo mówi się o kotach, dlaczego w reklamie jedzenia dla kotów główną role grają koty (a nie reklamowane jedzenie), które mają śliczną lśniącą sierść, zdrowe zęby i są ogólnie "okazami zdrowia"? Jak poświęcisz zwykłemu "dachowcowi" troszkę czasu w łaźni nie będzie odbiegał od reszty, niezależnie od tego czym się do tej pory żywił...
P.S. Podeślij fotki, jestem naprawde ciekaw i wierze w Twoją kreatywność.