A gdzie znalazles taka ladna strone do testowania AF ?
A gdzie znalazles taka ladna strone do testowania AF ?
jak byś mógł zostawiać exif to byłoby łatwiej
wydaje mi się że przy krótkich czasach naświetlania nie jesteśmy w stanie przewidzieć które światło i jak jest rejestrowane
a tak dla poprawienia humoru to aparaty nie znoszą testów![]()
Jeżeli uzyskujesz to samo na dwóch różnych korpusach na tej samej karcie to wygląda na to że karta miesza. Zresetuj korpus, włóż inną kartę i sprawdź.
Ewentualnie coś z obiektywem jeśli robisz to na tym samym.
Ostatnio edytowane przez Shadow ; 17-04-2008 o 13:59
Moze mieszka gdzies w poblizu Czarnobylaswoja droga naprawde dziwne, bo rozne szkla, rozne puszki, bez karty... moze cos promieniuje jednak, sprawdz czy nie mieszka obok ktos arabskiego pochodzenia, itd
... w kazdym razie wykluczyles wszystko... poza otoczeniem otoczniem, bo tak jeszcze komputer i czytnik ale mignelo Ci na ekraniku bez karty, wiec i tu nie mozna sie przyczepic
tak jak napisał "jceel"
i potem ja zasugerowałem
zrób fotki z różnymi czasami naświetlania
Jak juz napisalem. Zdjecia robie bez karty i to samo. Sprawdzalem na 2 obiektywach.
Za okolo 2 h bede w domu i zaczne znowu walke...
Caly dzien dzisiaj nie chodzi mi nic innego po glowie jak ten problem.
Przyszlo mi do glowy, ze to moga byc akumulatorki (ostatni raz ladowane okolo 3 tygodnie temu). Jezeli bede mial ten sam problem przy naladowanych akumulatorkach (co za 2 godziny sprawdze) to chyba --> serwis![]()
Dzieki za wskazowki.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Wlozylem naladowane baterie do aparatow i wszystko dziala ok.
Prawdopodobnie akumulatorki byly na tyle naladowane, ze udalo sie robic zdjecia, ale przy 1/2500 s nie wystarczalo mocy baterii aby np. z wystarczajaca szybkoscia poruszyc lustrem/migawka.
To moje zdanie i moge sie mylic, ale ciezko wytlumaczyc mi to inaczej ...
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie