Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Eos 400d,Nikon D70s czy Nikon d60

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie Eos 400d,Nikon D70s czy Nikon d60

Witam 8) 8) 8)

Mam pewien dylemat w wyborze pierwszej lustrzanki na użytek amatorski.Czytając informacje na temat Canonów 400d czy 350d można odnieść wrażenie ,że nadają się tylko do śmieci, ze względu na jakość wykonania ,która moim zdaniem jest żenująca.

1.)Teraz mam pytanie odnośnie 400d jaki on naprawdę jest,jak się sprawuję i czy można pogodzić się z jego wykonaniem i czy warto go kupować z tej trójki d70s,d60.

2.)Jeżeli Canona warto kupić ,to jaki obiektyw będzie lepszy od kita o ogniskowej 17-55 czy 17-70 bez stabilizacji ,ale w oparciu o cenę rzędu 500zł ,który byłby w pełni kompatybilny bez żadnych problemów,bo jak czytam o waszych problemach to jednym słowem istny kosmos

Proszę o wyrozumiałość wcześniej miałem fuji 6500
    8) Jeszcze mi przychodzi do głowy Nikon d50
    Ostatnio edytowane przez Paul80 ; 16-04-2008 o 20:44

Coś już napisał
    Miasto
    węgierska górka

Domyślnie

stary ja mam 400d i jestem bardzo zadowolony, wiadomo że ma troche minusów ale które amatorskie lustro ich nie ma?? Jest plastikowy, mały, kiepski kit. Najważniejsze jest jednak to że robi naprawde piękne zdjęcia, mało szumi, świetnie oddaje kolory i powiem że jakbym miał kupować znowu to bez dwóch zdań bym nic nie zmienił! A co do obiektywu to mam sigme 17-70 i.... jestem średnio zadowolony bo zbyt często wali mydło i jak masz kupować to tylko obiektywy canona. pozdrawiam

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul80 Zobacz posta
    Czytając informacje na temat Canonów 400d czy 350d można odnieść wrażenie ,że nadają się tylko do śmieci, ze względu na jakość wykonania ,która moim zdaniem jest żenująca.
    Ech... To zaraz... "czytając" czy "twoim zdaniem" bo to zasadnicza różnica...

A do 500 zł nic lepszego od kita nie znajdziesz. Chyba, że 50/1.8 jeśli cię stałki interesują
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Jak tak przeszkadza Ci jakość wykonania 400d to weź używanego 30d.
    Pozdrawiam,
    Michał

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Mam pewien dylemat w wyborze pierwszej lustrzanki na użytek amatorski.Czytając informacje na temat Canonów 400d czy 350d można odnieść wrażenie ,że nadają się tylko do śmieci, ze względu na jakość wykonania ,która moim zdaniem jest żenująca.
    no to pytanie jest troche dziwne, skoro z gory piszesz, ze jakosc wykonania 400D jest dla Ciebie zenujaca.

1.)Teraz mam pytanie odnośnie 400d jaki on naprawdę jest,jak się sprawuję i czy można pogodzić się z jego wykonaniem i czy warto go kupować z tej trójki d70s,d60.
    mozna sie przyzwyczaic. jesli pracowales wczesniej malym aparatem to to nawet nie bedzie tak trudne.

z tej trojki jednak wybieralbym 400D. D70s to bardzo leciwy sprzet, w dodatku o kiepsciutkiej (na dzisiejsze standardy) matrycy. a D60 to dosc okrojony w mozliwosciach korpus, ktorego procesor obrazu robi straszna papke. 400D bedzie tu dawal bez porownania lepsze jakosciowo piksele

2.)Jeżeli Canona warto kupić ,to jaki obiektyw będzie lepszy od kita o ogniskowej 17-55 czy 17-70 bez stabilizacji ,ale w oparciu o cenę rzędu 500zł ,który byłby w pełni kompatybilny bez żadnych problemów,bo jak czytam o waszych problemach to jednym słowem istny kosmos
    17-55 to nie ta polka cenowa. Sigma 17-70 ma dobre opinie wsrod uzytkownikow, ale osobiscie szukalbym czegos innego. zreszta, w cenie 500zl sie nie zmiesci.

ja bym na poczatek wzial kita. uzbierasz pare zlotych, kit zacznie Cie ograniczac - kupisz lepszy obiektyw. do tego czasu mozna spokojnie nim robic zdjecia. do potrzeb amatorskich spokojnie wystarczy

Proszę o wyrozumiałość wcześniej miałem fuji 6500
    8) Jeszcze mi przychodzi do głowy Nikon d50
    krotko: zapomnij

jesli chcesz niedrogi korpus do amatorskich zastosowan, a 400D
    Cie nie przekonuje, to zerknij na Pentaksa K100D albo na Olympusa E510.
    wielkosciowo podobne, Oly chyba najfajniej wyprofilowany. jakosc zdjec
    gorsza niz 400D, ale powinna spokojnie wystarczyc
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 16-04-2008 o 21:58
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Dziękuję Panowie za podpowiedz ,oczywiście wybiorę Canona 400d z kitem na początek.Pentax odpada jest lepiej wykonany,ale za to jest mułowaty i jakość fotek na korzyść canona.To ,że jest plastikowy to mnie przeraża ,ale jeżeli jest lepszy ,to nie ma co kombinować ,trzeba się pogodzić z marketingiem i dokleić samemu kawałem gumy na korpus

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

To ,że jest plastikowy to mnie przeraża
    ale ze co? Ze upadnie i sie roztrzaska? Mnie spadl ze statywu (mocowanie puscilo) na beton i tylko sie zarysowal wiec nie boj sie tak tego plastiku ;-)

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    A do 500 zł nic lepszego od kita nie znajdziesz. Chyba, że 50/1.8 jeśli cię stałki interesują
    Zalezy od którego. Bo za ~400zł można znaleźć kita z IS, który od zwykłego kita różni się znacznie i to na plus.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

A więc zakupiłem dzisiaj Canona 400d i jednym słowem jestem oczarowany aparatem i jeżeli ktoś się zamartwia o wykonanie, to ja mu mówię aparat jest bardzo solidny:-D :-D :-D :-D :-D :-D,Dziwne jest to ,że jak go oglądałem go za pierwszym razem ,to wydawał mi się zabawką z plastiku ,a za drugim razem zostałem oczarowany mimo, iż trzymałem w rękach Pentaxa i Nikona.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

No to gratuluję zakupu oraz witam w gronie zadowolonych użytkowników Canona

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów