Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Trial Photoshop Elements

Domyślnie Trial Photoshop Elements

Witajcie!
    Mam nowego kompa, z XP Prof PL, zainstalowane wszystkie updaty. Sciagnelem triala Photoshop Elements, zainstalowalem (bez problemow), odpalam i... dostaje komunikat: "A problem was encountered while trying to load the trial period for adobe photoshop elements" i moge tylko wpisac nr licencji ;-/
    Probowalem wylaczac Avasta i firewalla, reinstalowac PSE - nic nie pomaga. Czy ktos sie spotkal z takim problemem i wie jak go rozwiazac ? Na 90% bylem przekonany do zakupu PSE, ale chcialem go najpierw sprawdzic. Teraz mam watpliwosci - a jak kupie i nie bede mogl zarejestrowac - pare groszy pojdzie w bloto...
    Korpus Canona i kilka końcówek do niego (też Canona)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Na dysku twardym kompa musiał już być instalowany trial elemensa.
    PS nie ważne w jakiej wersji ( CS,CS2,CS3,elements) instalując triala, zapisuje ten fakt w niewidocznej ( nie jestem informatykiem ) części HDD.

Domyślnie

ta niewidoczna czesc dysku (nie jestem informatykiem, jeszcze :P) to pewnie rejestr systemu, a wiec start > uruchum > wpis: regedit, potem edycja > znajdz > adobe> wywal all > znajdz > photoshop > wywal, powywalaj jakies dziwne foldery elements starego, lub innych trali, nio jak cos zawsze nowy sys, to nie szkoda xD
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

No to zabiles mi cwieka - komp "nowka nie smigana", w niedziele instalowalem/aktywowalem XPka, przy instalacji ustawialem partycje (nie byl podzielony)...

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Można ten ślad usunąć, lecz trzeba się bardzo postarać ;-) Nie jest on niewidoczny, ot tworzy pewne wpisy w rejestrze, pewne pliki w nietypowych miejsach i je zostawia po sobie. Pomocne są programy Filemon i Regmon, teraz zdaje się w jedno połączone. Ale laikowi nie polecam, można się mocno napocić nad tym.

Z tym, że komputer ponoć nowy, więc nie stąd winny wynikać problemy.

Jeśli kupisz, to będziesz miał wsparcie techniczne i raczej nie grozi Ci wyrzucenie pieniędzy w błoto. Zwłąszcza, że rzecz tyczy się trialu. Niektórzy pisali nawet, że formatowali dysk i nic ;-) Ale to chyba raczej jakiś bug, bo nie wierzę, że instalator mógłby coś zapisywać poza plikami, zwłaszcza bez zgody użytkownika. Zreszta, takie coś możnaby ominać zerując dysk przed/po formatowaniu.

Anglojęzyczne fora też mają posty na ten temat i nie widzę rozwiązania. (przeczytałem dwa wątki które google wyrzucił).

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie w rejestrze . Można 10000 razy robić format dysku i to nie pomoże. Triala szopa można zainstalować tylko raz

Domyślnie

Kurcze, to wychodzi na to, ze mam dysk "z odzysku" ;-/

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jako informatyk śmiem zaprzeczyć ;-)

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcello1976 Zobacz posta
    Kurcze, to wychodzi na to, ze mam dysk "z odzysku" ;-/
    Niekoniecznie. Wystarczy że testowali kompa instalując triala ponad 30 dni temu.

Domyślnie

tak ale, formatowanie nie kasuje danych, lecz je zamazuje, a Windows sam w sobie taki zdolny nie jest aby je odzyskac, ba wystarczy tydzien kozystania z PC, i mozemy sie porzegnac z danymi (nio nie liczas jakis kosztownych firm), ale ja np. mam takiego zonka z z CS3 wchodzi mi tylko Dw, ani PS, ani Flash, ani caly pakiet wali bledy przy inicjacji juz :/
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów