Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Trial Photoshop Elements

Mieszany widok

Domyślnie Trial Photoshop Elements

Witajcie!
    Mam nowego kompa, z XP Prof PL, zainstalowane wszystkie updaty. Sciagnelem triala Photoshop Elements, zainstalowalem (bez problemow), odpalam i... dostaje komunikat: "A problem was encountered while trying to load the trial period for adobe photoshop elements" i moge tylko wpisac nr licencji ;-/
    Probowalem wylaczac Avasta i firewalla, reinstalowac PSE - nic nie pomaga. Czy ktos sie spotkal z takim problemem i wie jak go rozwiazac ? Na 90% bylem przekonany do zakupu PSE, ale chcialem go najpierw sprawdzic. Teraz mam watpliwosci - a jak kupie i nie bede mogl zarejestrowac - pare groszy pojdzie w bloto...
    Korpus Canona i kilka końcówek do niego (też Canona)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Na dysku twardym kompa musiał już być instalowany trial elemensa.
    PS nie ważne w jakiej wersji ( CS,CS2,CS3,elements) instalując triala, zapisuje ten fakt w niewidocznej ( nie jestem informatykiem ) części HDD.

Domyślnie

ta niewidoczna czesc dysku (nie jestem informatykiem, jeszcze :P) to pewnie rejestr systemu, a wiec start > uruchum > wpis: regedit, potem edycja > znajdz > adobe> wywal all > znajdz > photoshop > wywal, powywalaj jakies dziwne foldery elements starego, lub innych trali, nio jak cos zawsze nowy sys, to nie szkoda xD
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

No to zabiles mi cwieka - komp "nowka nie smigana", w niedziele instalowalem/aktywowalem XPka, przy instalacji ustawialem partycje (nie byl podzielony)...

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Można ten ślad usunąć, lecz trzeba się bardzo postarać ;-) Nie jest on niewidoczny, ot tworzy pewne wpisy w rejestrze, pewne pliki w nietypowych miejsach i je zostawia po sobie. Pomocne są programy Filemon i Regmon, teraz zdaje się w jedno połączone. Ale laikowi nie polecam, można się mocno napocić nad tym.

Z tym, że komputer ponoć nowy, więc nie stąd winny wynikać problemy.

Jeśli kupisz, to będziesz miał wsparcie techniczne i raczej nie grozi Ci wyrzucenie pieniędzy w błoto. Zwłąszcza, że rzecz tyczy się trialu. Niektórzy pisali nawet, że formatowali dysk i nic ;-) Ale to chyba raczej jakiś bug, bo nie wierzę, że instalator mógłby coś zapisywać poza plikami, zwłaszcza bez zgody użytkownika. Zreszta, takie coś możnaby ominać zerując dysk przed/po formatowaniu.

Anglojęzyczne fora też mają posty na ten temat i nie widzę rozwiązania. (przeczytałem dwa wątki które google wyrzucił).

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie w rejestrze . Można 10000 razy robić format dysku i to nie pomoże. Triala szopa można zainstalować tylko raz

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Nie w rejestrze . Można 10000 razy robić format dysku i to nie pomoże. Triala szopa można zainstalować tylko raz
    W życiu się z czymś takim nie spotkałem...teoretycznie mógłby robić tak jak winda tj. czytać np. numer seryjny kontrolera dysków (to jest wykorzystywane przy aktywacji windowsa), ale PSE nie jest aplikacją typu OEM więc firma Adobe na pewno nie monituje na jakim kompie odpalasz instalkę.
    Na moje to masz gdzieś błąd w instalacji.
    PS. Informacje o instalacji jak najbardziej zapisuje w rejestrze...ale w życiu ich nie znajdziecie jeśli będziecie szukać po słowie Adobe czy czymś podobnym
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Domyślnie

Kurcze, to wychodzi na to, ze mam dysk "z odzysku" ;-/

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcello1976 Zobacz posta
    Kurcze, to wychodzi na to, ze mam dysk "z odzysku" ;-/
    Niekoniecznie. Wystarczy że testowali kompa instalując triala ponad 30 dni temu.

Domyślnie

tak ale, formatowanie nie kasuje danych, lecz je zamazuje, a Windows sam w sobie taki zdolny nie jest aby je odzyskac, ba wystarczy tydzien kozystania z PC, i mozemy sie porzegnac z danymi (nio nie liczas jakis kosztownych firm), ale ja np. mam takiego zonka z z CS3 wchodzi mi tylko Dw, ani PS, ani Flash, ani caly pakiet wali bledy przy inicjacji juz :/
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów