-
Bywalec
Sigma 28 f/1.8 II EX DG Aspherical Macro
Korzystałem z wyszukiwarki, ale chyba nie potrafię, bo wpisywałem różne kombinajce "Sigma 28 f/1.8 II EX DG Aspherical Macro" i nic.
Więc mam "otwarte" pytanie: co sądzicie o takim obiektywie - do zastosowań ogólnorodzinnych. Jak jest z jakością i ostrością tego obiektywu? (w porównaniu do KITa)
Obecnie mam tylko KITa, pierścień do M42 i pożyczonego do zabawy (z możliwością późniejszego kupna) Jupitera 4/200. I tak sobie szukam ewentualnych innych (nie drogich) dodatków - po kupnie lampy.
28x 1,6 daje 44,8 więc tak "standardowo - około 50" no i cena nie jest zabójcza bo w granicach od 999 do 1480.
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
-
-
Pełne uzależnienie
Wipsz "sigma 28 1.8" plus jakies slowo kluczowe w stylu "test" czy "review"... To znacznie upraszcza wyszukiwanie... Zasada jest taka zeby stosowac jak najogolniejsze okreslenia.
Niestety nie znam tego obiektywu, ale google zwracaja sporo...
http://www.google.com/search?q=sigma+28+1.8+review
-
Pełne uzależnienie
-
Coś już napisał

Zamieszczone przez
Arkan
Poczekaj na sigmę 30/1.4
Myślę, że to najlepsza rada i warto jej posłuchać
pzdr
g
ps
Ciekawe kiedy będzie premiera do tej pory widziałem ją w sprzedaży tylko w sklepie, który wskazał Arkan. Nawet do nich napisałem ale zero odpowiedzi
Ostatnio edytowane przez gienioo ; 18-05-2005 o 21:42
-
Bywalec

Zamieszczone przez
Arkan
Poczekaj na sigmę 30/1.4
Ale ciekawe kiedy będzie dostepna i w jakiej cenie?
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
-
Pełne uzależnienie
-
Pełne uzależnienie
-
Bywalec
Miałem i odradzam. Z 10-ką pracowałą byle jak, raczej nie pracowała. W ogóle nieostra, nawet przy f.9.0
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
-
Czy ktoś jeszcze posiada/ł tytułowe szkiełko? I mógłby się podzielic wrażeniami z użytkowania?
Uprawnienia umieszczania postów