Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Zestaw do macro - m42

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaqkaba Zobacz posta
    Kup najtańsze pierścienie pośrednie do EOS (wydatek 30-40PLN). Zakładasz pierścienie->redukcję->coś M42. Ostrzysz (nie będzie to zbyt wygodne bo ostrość łapiesz bujając się z aparatem). Przed zrobieniem zdjęcia domykasz przysłonę i pstryk.
    Ewentualnie zakładasz któreś szkło systemowe ustawiasz przysłonę 16 lub wyżej, wciskasz przycisk podglądu głębi ostrości i terzymając przycisk odkręcasz obiektyw. (pozostanie domknięty do zadanej przysłony. Następnie na body zakładasz pierścienie i obiektyw. Ostrzysz na LV (metodą bujaną) w wizjerze nic widać nie będzie, za mocno domknięta przysłona.
    Dzięki za szybką odpowiedź, zastanawiam się jaka będzie głębia w takim zestawie, biżuteria którą mam robić to naszyjniki więc przynajmniej te kilka cm by się przydało... dzisiaj wypróbuję wołnę z moją 5d (pożyczoną) i zobaczymy co się z tym da zrobić, jak nie to zostaną pierścienie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    niezręcznie wyszło a nie wiem jak edytować, oczywiście wołna pożyczona, 5d na szczęście moja własna :-D
    Ostatnio edytowane przez wrednick ; 21-02-2011 o 14:13 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów