Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zamiennik ładowarki do BP-511

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie Zamiennik ładowarki do BP-511

Witam.
    Będąc w ten weekend na ślubie kuzynki w tym całym zamieszaniu wracając do domu zapomniałem wziąć ładowarki do BP-511...
    No i teraz muszę kupić nową, razem z akumulatorkiem, który został wraz z ładowarką na sali.
    Moje pytanie brzmi, czy te ładowarki za 20-30zł z allegro będą spełniały swoje zadanie?
    Jaki akumulatorek jest wart uwagi?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Ładowarki elektrycznie na pewno spełniają swoje zadanie, ale jakość wykonania i trwałość na pewno jest o wiele gorsza od oryginałów - możesz upolować nieraz na alledrogo jakieś używki oryginalne.

Co do akumulatorów - pewnie większość zamienników jest dobra - ja używam baterii nazwanych "premium gold" - spisuje się dobrze a poza tym ma większą pojemność od oryginalnych, więc aparat śmiga dłużej
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Początki nałogu

Domyślnie

kupiłem 30D z jakąś noname dziwną ładowarką która ma tę zaletę, że ma też kabelek do auta. Zero problemów, działa chodzi i zupełnie mi nie przeszkadza, że nie nazywa się canon.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam to samo co Josif.
    Za tą cenę (20, czy 30 złotych) to jest super.

Bo działa, co ma więcej zrobić?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Mogę także polecić. Kupiłęm 10d bez osprzętu i musiałem 'zainwestować' w ładowarkę z Allegro. Kupiłem coś takiego. Mimo, że mam już Canonowską, to tej nadal uzywam w wyjazdach ze względu na zasilacz samochodowy.

Pozdrawiam
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Dobrze wiedzieć chłopaki też mam canonowską ale sie od jakiegoś czasu nosiłem z zamiarem zakupu tej chińszczyzny bo właśnie ma samochodową wtyczke.

Uprawnienia umieszczania postów