MacGyver: nie powiem żebyś zaskarbił sobie mojej wdzięczności takim podsumowaniem Ale dzięki za szczerość.. Aha - i dzięki ZA NAMIARY NA TĘ STRONKĘ!

fabrykant: mówimy tylko o analogu, więc na szczęście niekompatybilność z cyfrówkami niespecjalnie mnie wzrusza
Co jasności..
Tak, wiem No ale jadę wyłącznie na 400 (iso), a dla zbawy kupiłem też kilka rolek 1000.. Więc może uciągnie?
Zdjęcia tak naprawdę planowane w górach, zazwyczaj na śniegu lub nienajgorszej pogodzie. Statyw też się znajdzie.. Więc może coś z tego będzie

Jeśli chodzi o transport - chociaż często korzystam z pomocy zaoceanicznych przyjaciół - tym razem to wysyłka sprzedającego. Jak zwykle w takim przypadku, jej koszty są większe od samego szkła.. ($16)
Cło rusza cię tylko po przekroczeniu deklarowanych $30 wartości. A wtedy jest liczone także od kosztów wysyłki.. Więc najlepiej podeprzeć się podwójnie. Wysyłać jako 'gift' o wartości poniżej tychże 30 zielonych. Do tego na liście przewozowym opisać je wyraźnie jako USED camera lense. Wprawdzie nie ma gwarancji bezproblemowego przejścia odprawy, ale w najgorszym wypadku oznacza utknięcie na tydzień na cle, i konieczność dostarczania dodatkowych wyjaśnień.