-
Tak się składa że mam takąż Sigmę 100-300 serii UC. Prawie jej nie używam, bo mam trochę lepsze szkła o podobnym zakresie. Ma dwie wady: Nie działa z cyfrówkami inaczej niż na pełnej przesłonie w trybie Av, każda zmiana przesłony zawiesza aparat. Druga wada to znikoma jasność obiektywu, ale to wie każdy kto przeczyta jej nazwę. Ma natomiast także zalety, a za 11$ to właściwie ma same zalety. Zdjęcia na aparacie na film wychodzą całkiem niezłe, nawet na 300mm i pełnej przesłonie. Nie jest to poziom L-ek, ale też nie tragedia, niezłe portety z daleka daje się nią robić, o ile warunki światła pozwalają (musi być jasny dzień żeby nie poruszyć zdjęcia przy ISO 400, 300 mm i przesłonie 6,7). Jest przy tym lekka i malutka i ma metalowy bagnet, a nawet wyrysowany wykres głębi ostrości. O ile oprzemy się stabilnie, albo wkręcimy na statyw można uznać że jest całkiem w porządku. Generalnie można pogratulować zakupu. Z ciekawości spytam- a jak z cłem podczas przesyłania tegoż sprzętu z USA do nas? (Pocztą?)
Uprawnienia umieszczania postów