Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon S2 IS i Autofocus

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Hmmm... Zgrzeszyłem.. A 95 ma jednak większa matrycę...
    TO chodzi o przekątną
    Dzięki za info
    Vitez, widzę że masz duużo postów na swoim koncie. Myslisz ze matryca w 5 Mpix aparacie o przekątnej 1/2.5 " to rzeczywiście poważna wada w stosunku do 1/1.8 ??

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja mysle ze nie...

Nie sam rozmiar sie liczy... Niby osmiomegapixelowce kompaktowe to niewypal, mniejsze pixele, wieksze szumy... A jednak nowe cemosy w lustrach sa super... I mimo mniejszego pixela jednak szumy wcale nie urosly jak niektorzy by chcieli...

To jest wrecz minimalna roznica... A technologia idzie do przodu... Sa kompakty z wiekszymi matrycami ktore niedawno sprzedawali i szumia duzo duzo bardziej...
    ...

Bywalec Awatar osasa
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Nie sam rozmiar sie liczy... Niby osmiomegapixelowce kompaktowe to niewypal, mniejsze pixele, wieksze szumy... A jednak nowe cemosy w lustrach sa super...
    Cemosy w lustrach są super... Mialem na myśli porównanie S2 IS i A 95, ale w sumie - S2 to nowy aparat, no i ten DIGIC II też chyba cos pomoże... Takze odpowiedź podciągam też do kategorii kompaktów
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Miasto
    USA

Domyślnie

CCD, CMOS... korzystaja z kilku identycznych sztuczek zmniejszajacych szumy nawet przy mniejszym rozmiarze pixela wzgledem samej matrycy... Mniejszy nie znaczy odrazu mniej czuly... Odpowiedz ma sie jak najbardziej do kategorii kompaktow.
    ...

Bywalec Awatar osasa
    Miasto

Domyślnie

Fajnie... Powoli utwierdzam sie w przekonaniu ze kupie S2 IS... Mimo że 300D mi po głowie chodził... Ale koszty też jednak grają role Ale jak już bede duży i bogaty... :P i trochę więcej wiedział... "lustereczko powiedz przecie"
    Ostatnio edytowane przez osasa ; 19-05-2005 o 20:33
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osasa
    Vitez, widzę że masz duużo postów na swoim koncie. Myslisz ze matryca w 5 Mpix aparacie o przekątnej 1/2.5 " to rzeczywiście poważna wada w stosunku do 1/1.8 ??
    Mysle ze w klasie kompaktow to zadna roznica poza argumentem dla systemowyc/marketoidowych przepychanek.

Roznica jest dopiero pomiedzy kompaktem a lustrzanka cyfrowa.

A duzo postow mam bo jestem tu od samego startu forum - sie nazbieralo

Miasto
    USA

Domyślnie

osasa, Daruj sobie te specyfikacje i tabelki... Ladne zdjecia robia. Ogniskowa obiektuwu, manual, obrotowe lcd... Jak zaczniesz grzebac glebiej to zglupiejesz tylko. Praktyka jest taka ze 90% tego syfu to parametry nie dajace niczego co widac na wierzchu czy zdjeciach... Lepiej poogladaj sample sobie... Wieksze znaczenie ma ksztalt i wyprofilowanie obudowy oraz rozmieszczenie klawiszy jak to co w tych tabelkach wypisali.

Wez teraz gon takiego Chyba ze mi ktos w bazie jedno zero dopisze na koniec
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Wez teraz gon takiego Chyba ze mi ktos w bazie jedno zero dopisze na koniec

Dopisac sie nie da ale usuwa sie posty bardzo latwiutko

Bywalec Awatar osasa
    Miasto

Domyślnie

Hmm, ze specyfikacji jest moim skromnym zdaniem OK, a aparat zdjęcia robi ładne )) Tylko jeszcze pomacać go muszę, 300D przy okazji też ALe to już przed kupnem

Właśnie dzisiaj mialem do czynienia z Nikonem D70 + Nikkor 18-70, f3,5-4,8 kolegi ojca.
    Jakiś czas temu już sie nim bawiłem, ale teraz po poczytaniu tego forum spojrzałem na niego trochę inaczej. Dzięki Wam już coś więcej wiem na temat fotografii )
    Wydaje mi sie że obiektyw jest dosyć ciemny...
    No i z kolegą wpadliśmy na pomysł zeby spróbować zrobić zdjęcie nieba w trybie BULB... Oczywiście ze statywu. Ciekawe czy to nam wyjdzie
    Może ktoś coś podpowiedzieć na temat takich zdjątek?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów