Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [Soul_Man] pstryki

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [Soul_Man] pstryki

Witam,
    tak na (mam nadzieję) dobry początek na CB:

1.
    2.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Pierwsze tak, ma w sobie zastygłą chwilę, dobrze rozplanowany kadr, podobami się.Drugie nie.Manieryczne jak do legitymacji,modelka "czeka" az pstrykniesz.Pozdrawiam Maćku.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zgadzam się z opinią Marka. Od siebie dodam: popracuj nad szarością, spróbuj wydobyć trochę więcej głębi z tych zdjęć.

Pozdrawiam obu panów :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dokładnie biel i czerń .Tak,tak, czułem widziałem i nie napisałem .Czystosc tonów.White and black wymaga czystosci bieli i czerni.Gyver bliski analogowi dobrze to wyłapał.Mnie wstyd że juz zapomniałem.
    .
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 15-04-2008 o 13:17 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam Panów i również pozdrawiam Dziękuję za opinie i biję się w pierś, zamieszczając to zdjęcia zdawałem sobie sprawę z niedoskonałości technicznych, ale jakoś podoba mi się - dlatego zdecydowałem się je wrzucić. Eh, chyba czasem trudno nieemocjonalnie podejść do swojego zdjęcia

Jeśli chodzi o 1, to jestem zadowolony z tej tonalności czarnobieli. Uważacie, że gdyby wyciągnąć więcej kontrastu, to zdjęcie by zyskało?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Nie ,nie chodzi o kontrast.Popatrz uważnie.Nie ma bieli jest tylko szarosc ,nie ma czerni jest tylko szarośc.Rozpietosc tonalna nie pozwoli na ideał ,ale cos doskonale czystego albo biel ,[Dla mnie biel] albo czern zmieniłaby to zdjęcie.Na toą chwile dominuje szarosinośc i psuje fotke.Pozdrawiam.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie ,nie chodzi o kontrast.Popatrz uważnie.Nie ma bieli jest tylko szarosc ,nie ma czerni jest tylko szarośc.Rozpietosc tonalna nie pozwoli na ideał ,ale cos doskonale czystego albo biel ,[Dla mnie biel] albo czern zmieniłaby to zdjęcie.Na toą chwile dominuje szarosinośc i psuje fotke.Pozdrawiam.
    Rozumiem o co Ci chodzi, mówisz o pierwszym zdjęciu? Rzeczywiście może nie ma tam idealnej bieli, ale wydawało mi się, że jasne partie są wystarczająco blisko?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Matryca nie ma tak dużej rozpiętości tonalnej jak czarno-biała klisza. Gdybyś nieco rozjaśnił to zdjęcie a następnie, choćby dodając kontrastu, pogłębił cienie nabrałoby plastyki.
    Coś w tym kierunku:

Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dokładnie..

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podłubałem trochę suwakami i wyszło coś takiego:

Lepiej, prawda?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów