Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Handel sprzętem z HK: czy się opłaci ?

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacIngrit Zobacz posta
    Hej,
    Jako że jestem narazie w Londynie to pomyślałam czy by się nie opłacało kupić trochę sprzętu z Hong-Kongu i sprzedać w Polsce po powrocie np: na allegro.
    Może byście podpowiedzieli w co byłoby bezpieczniej zainwestować bez strachu że potem nie zejdzie.
    Jako że nigdy się handlem nie zajmowałam to postanowiłam tu zapytać może znajdzie się ktoś szczery kto trochę coś podpowie.:-?
    Z góry dzięki.
    MacIngrit
    moze nieco inaczej....jak porownam ceny w Dublinie (skad ci ludzie biora takie marze???)to oplaci sie kupowac w HK poprzez Ebay, idac dalej... lecz jak porownam ceny na Ebay sprzedawcow z UK to HK przestaje sie oplacac, prawie porownywalne ceny, roznica jest i owszem ale skosni sie wycwanili teraz i winduja ceny az milo, tak wiac jak dolicze przesylke z HK, ewentulane clo i podatek VAT to nieoplaca sie ;-) wole kupowac na ebay od sprzedawcow z UK - lub tez gosci ktorzy woza sprzet z US, co do allegro....musisz policzyc jak to wychodzi, ile ewentulanie mozesz wyjsc na swoje i bedzie wszystko jasne, ja jednak obawialbym sie problemow z gwarancja, zalozy ze cos sie wywala i ? muisz to przyjac na wlasny koszt i pozniej wyslac do HK na swoj koszt...

pozdr
    jarek

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hmm moim zdaniem jesli nie wiesz co kupic to bym nie bral sie za handel, pieniazki jest latwo wydac ale pozniej sprzedac i zarobic jest trudniej. Wez pod uwage ,ze jesli bedziesz chcial sprzedac przez allegro, to wszystkie reklamacje beda szly do ciebie, awarie itd, nei zadowolenie klientow ;-)

Zajmuje sie handlem ale ale nei foto, i wychodze z zalozenia ,ze jesli sie na czyms nei znam to tym nie handluje ,bo latwo jest sie przejechac. ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony

Domyślnie

Jesli nie masz jeszcze "marki" dobrego sprzedawcy np. na Allegro to dodatkowo bez gwarancji w PL to widzę to słabo.
    Jak sie wydaje kase troche wieksza to wiekszosc zwraca uwage na gwarancje. Chyba ze cena bedzie bardzo bardzo dobra i na to ryzyko kupujacy sie zdecyduje zyskujac x PLN.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Wiesz ja bym zdzierżyl, ze sprzet ma "niepolską" gwarancję. Aparat też ściągał mi znajomy przez pół swiata ale... jak popatrze na ceny z allegro to ręce opadaja. Wiem, ze każdy chce z czegoś żyć ale mając do wyboru za "bezgwarancyjny" albo używany 1,5 roku 70-200 /4L (czyli też już bez gwarancji) 1800-2000 to ja juz wolałbym dołożyc i miec i polską gwarancję i cashback...

Ludzie tez znają amazon.com i umieją policzyć kurs dolara (funta). IMHO gdybyś założył, ze zarabiasz na tym 10-15% nie miałbyś problemów ze sprzedażą. Gorzej gdybyś stwierdzil, ze to za malo

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów