Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: 12GB Extreme III za 299

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Tylko po co aż taka karta. Ja tam wolę 3x4Gb.
    Niektórzy chcieliby mieć 4x12GB... np na pokazy lotnicze gdy RAW z 40D to ok 8-12MB a złapanie "decisive moment" mijanki czy akrobacji to naprawdę kwestia dużej ilości fps, dużego bufora i szczęścia .

Domyślnie

mam 2szt 16gb i kilka 4gb i nieuważam zeby to było duzo na jakis wyjazd np majowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jafozdz Zobacz posta
    tomS > - bo 3x4 = 3x188zl a to jest wiecej niz 299zl - tez sie zastanawialem czy nie lepiej mniejsza ze wzgledu na bezpieczenstwo ale... 4GB to tez sporo - pol slubu mozna na tym zrobic wiec... poza tym pady kart to jakis "urban legend" - poki co nie znam zadnych znajmoych ktorym padla jakas karta CF. Sam mam 6 roznych zacznajac o 256 sprzed 4-5 lat i smigaja do dzis. (tfu tfu....) Co do 30D czy D30 to niech sie wypowie szczesliwy posiadacz,
    ps. we Wrocku obok Tesco 12GB juz niet , wzialem ostatnia.

Anglicy i Amerykanie mówia, że lepiej nie nosić wszystkich jajek w jednym koszyku .....

Pozdrowienia swnw.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

z drugiej strony: mniej kart mniejsze prawdopodobieństwo natrafienia na tę felerną..

ale jak już trafisz-> jesteś w dupie

W tym tyg kupie 2x12GB, ale kto mi je każe zapełniac na slubie do końca..?? Owszem mniej istotne imprezy jak najbardziej. z trzeciej strony żadko zdaża mi się jednak przynosić z jakiegoś koncertu czy imprezy sprtowej więcej niz 100-150 fotek, a i tak to zgrywam od razu na dysk...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 15-04-2008 o 08:37

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    mam 2szt 16gb i kilka 4gb i nieuważam zeby to było duzo na jakis wyjazd np majowy
    nie ma co dajesz czadu ....

btw ja bym wolał opcje 8GB Ultra III za 209
    i 4 GB Ultra III za 109 ...

nowe cenki w mojej ulubione karcianej firmie ram.net....

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

jawozdz dzieki za cynk, pognałem aż do Arkadii i w końcu problem zgrywania zdjęć na tygodniowych wakacjach będzie teraz z głowy, a i jak trafi się jakiś ślubik to nie trzeba targać laptopa. Z 5d śmiga po wgraniu firmware 1.1.1 widzi 11,4 GB wyświetla 750 Rawów.

PS. poprzednie sandiski kupowałem w sklepie Kodaka na Nowym Świecie, osobiście albo przez allegro i miałem pewność że są oryginalne, uznaję że te z Fotojokera również są oryginalne. Ktoś gdzieś tu na forum pisał że napis Extreme powinien być złoty u mnie 4GB mają srebrny a 12GB złoty, reszta detali zgadza się z opisami oryginałów.

Uzależniony

Domyślnie

Promocja w niektorych lokalizacjach jest niestety tylko na papierze. Pytalem w 2 sklepach FJ i nie maja - nie dostali.
    Albo w ogole nie bedzie albo jeszcze nie dojechaly?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ciesze sie ze ktos skorzystal - bo wiekszosc narzekala ze za duza Z tego co sie orientuje wszystko wskazuje na to ze w FJ sa orygianly. Kody na CF, pudelka, "kondomik", itd... Mysle ze to zbyt duza firma zeby powolic sobie na taki wkret. No i zakup bezpieczny bo sklep nie zniknie za miesiac - jest tez nalepka - dystrybucja HAMA Polska

Domyślnie

A dopiero co kupiłem za chyba 400zł 4gb..i to wydawał mi się kosmos...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę, że nie ma co się napinać. Jak ktoś musi JUŻ to niech kupuje, ale jak w sumie niepotrzebna tak na już, to warto poczekać.
    Pamięć cały czas tanieje.

Ja pierwszą kartę, 2GB 50x Kingstona kupiłem za 248 zł - a pół roku temu 2GB 133x też Kingstona za 119 zł...

Pewnie ten Sandisk za 3-4 miesiące będzie kosztował tyle co teraz w promocji. Akurat na wakacje i urlopy.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów