Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 138

Wątek: 40D i kolory

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdyby to bylo forum zwolennikow p. MIODKA to moze bym sie przejal.
    CANON 40D + EF 24-105L

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek W. Zobacz posta
    ale to jeszcze kwestia przestawienia sie do patrzenia w okular a nie LCD to jedno a drugie to to ze wspolczuje osobom ktore sa zawodowymi fotografami i nosza okulary tak jak ja, co zdjecie to mam je brudne albo mi sie przesuwaja no babranina na twarzy
    Po to masz korekcję dioptri w wizjerze aparatu żebyś nie musiał używać okularów...
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Po to masz korekcję dioptri w wizjerze aparatu żebyś nie musiał używać okularów...
    tylko jak mam minus siedem to jak to kółeczko przestawić do takiej wartości?
    na minus chyba do -2 czy jakoś tak więc wiele nie pomaga.. u mnie za to pomogły soczewki kontaktowe zamiast okularów
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj, widze ze kolega cos nie uzywa okularow - ja mam co prawda tylko -2 ale bez okularow to ja nic nie widze a sciaganie okularow do kazdego zdjecia i zakladanie ich ponownie robie zdjecia patrzac przez okulary i do tego z ustawiona korekcja dioptrii w aparacie tylko to po prostu niewygodne jest ale spokojnie, juz sie przyzwyczailem.
    CANON 40D + EF 24-105L

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Oj, widze ze kolega cos nie uzywa okularow - ja mam co prawda tylko -2 ale bez okularow to ja nic nie widze a sciaganie okularow do kazdego zdjecia i zakladanie ich ponownie robie zdjecia patrzac przez okulary i do tego z ustawiona korekcja dioptrii w aparacie tylko to po prostu niewygodne jest ale spokojnie, juz sie przyzwyczailem.
    ja tak robiłem przez 15 lat.. ale kiedyś się przrmogłem i kupiłem soczewki - i jest dużo lepiej.. mam -7 i -5.5 więc trochę więcej.. komfort w soczewkach jest o niebo większy

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Ja mam -2 na każde oko. Wypróbowałem wszystkie najlepsze szkła i
    serdecznie polecam Wam najnowszej generacji - szkła OPTIX Ciba - oddychają i spokojnie można nosić 3 miesiące (nie 1 miesiąc jak piszą)!! - para 50 zł
    Ważny jest dobry płyn - polecam IWear Premium to to samo co SoloCare Ciba - rewelacja!!! Oba można kupić w sklepie VisionExpress
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    . Natmoast co do automatyki canona 40d no to wybaczcie ale lezy i kwiczy. To jak aprat ustawia kolory i barwy na automacie czy trybach tematycznych pozostawia wiele do zyczenia i akurat tutaj wychodzi kicha, npo skore ludzka robi wrecz rozowa z duza przewaga czerwonego albo zielen robi wrecz sina, nawet przy trybie krajobrazowym.

Wybacz ale to jest bzdura. Oddanie barw jest najbardziej prawdziwe z prawdziwych!!

Mój Canon 350D jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, zachwyca za każdym razem.
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 16-04-2008 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Nie widziałem, i co z tego? Może mi wytłumaczysz? Nawet jak ma HQI to światła jest bardzo mało, a co ma do tego rozmiar i rośliny do już wogóle nie wiem. Chociaż skoro piszesz, że są tam rośliny, to jest to raczej akwarium słodkowodne, w którym raczej nie stosuje się HQI i światła moim zdaniem wcale nie będzie dużo. It doesn't matter, każdy ma swój sposób na robienie zdjęć, ja po prostu spędziłem sporo godzin z aparatem przed akwariami i zawsze rezygnowałem z polara. Ciekaw jestem Twoich praktycznych doświadczeń.
    Akwarium słonowodne.Warto wejsc w linki pod adresem Waldka i zobaczyć.Goraco polecam.Co do moich doswiadczeń,To trochę sie przez te przeszło piecdziesiat lat nazbierało. Upłynie trochę jeszcze czasu i sam bedziesz wiedział. :-) A na spory nie mam ochoty.Pozdrawiam.

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

FAKUNGIO - ja niestety soczewek nie moge nosic bo jestem od dziecka alergiekiem cholernym i po prostu oczy nie daja mi rady pomijac okres od maja do konca lipca kiedy oczy odmawiaja mi juz calkowicie posluszenstwa - ale to temat z innej beczki - jak pisalem powyzej juz sie przyzwyczailem ze non stop mam upaprane okulary
    Co to automatu - zalaczam ponizej jego piekna prace - wg niego moja skora jest rozowa,tiaaa.

Pozdrawiam
    T.
    CANON 40D + EF 24-105L

Miasto
    Kielce

Domyślnie

z ułożenia cieni wygląda że słońce było już tuż nad horyzontem to i światło było różowe więc się nie dziw że taki jest kolor.. jak pisali inni - nie rób na programach tematycznych tylko na Av czy Tv albo M, i zacznij robić w raw a zobaczysz różnicę

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Co to automatu - zalaczam ponizej jego piekna prace - wg niego moja skora jest rozowa,tiaaa.

Pozdrawiam
    T.
    Masz bardzo jasną karnację więc co się dziwisz..

Proponuję kilkanaście sesji w solarium a wtedy kolorystyka twarzy zmieni się...niekoniecznie na lepsze

A tak poważnie to moja skóra teraz też tak wygląda i nie jest to wina sensora w tak dobrym aparacie jak Twój. Jeszcze można stwierdzić że obiektyw tak zniekształca obraz że z super ciała zrobiło się Twoje wątłe
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 17-04-2008 o 01:24
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów