Ja do 135 podepne mieszek, ktory juz do mnie jedzie( tak tak...to za sprawa wielu watkow Tomka Golinskiego). Swoja droga to dziwny trojkat sprzetowy sie zrobiCiekaw jestem co zobacze, bo nigdy mieszka nie uzywalem, ale nie omieszkam o tym napisac
![]()
Ja do 135 podepne mieszek, ktory juz do mnie jedzie( tak tak...to za sprawa wielu watkow Tomka Golinskiego). Swoja droga to dziwny trojkat sprzetowy sie zrobiCiekaw jestem co zobacze, bo nigdy mieszka nie uzywalem, ale nie omieszkam o tym napisac
![]()
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Możesz powiedzieć jak sprawiłeś że dział w trybie AV ??Zamieszczone przez CYNIG
Obiektyw w żaden sposób nie informuje body o przesłonie jaką ma ustawioną w M oczywiście działa :-)
AV bo masz stałą przesłone i body nie jest ta informacja potrzebna, światłomierzem dobiera sobie czasy. Można i w M.Zamieszczone przez asknet
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
W sumie proste ....a jednak ...wielkie dzieki :-)Zamieszczone przez snow
Tak dla uzupelnienia, po prostu pomiar jest wykonywany przy przyslonie roboczej i aparat mierzy swiatlo mimo ze nie wie jaka jest wartosc przyslony (jaki numerek). Oczywiscie na wyswietlaczu w aparacie takze nie masz podanej tej wartosciZamieszczone przez asknet
![]()
I wlasnie to mnie zmyliło ale już wszystko jasne ..... mam jeszcze pytanko ...czy przejsciowka powinna zaskoczyc tak jak standartowy obiektyw ...U mnie nie ma charakterystycznego kliknięcia ...a boje sie pchac dalej na siłe ..:-)Zamieszczone przez CYNIG
Kupiłem tydzień temu na Allegro przejściówkę. U mnie jest kliknięcie.
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Na przejsciowce powinna być namalowna czerwona kropka którą należy "zgrać" z kropką na body. Jak nie ma to przejsciowke przykladasz tak, żeby rowek był w poblizu czerwonej kropki na body i obracasz żeby na tego bolca naszedłZamieszczone przez asknet
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770