Cytat Zamieszczone przez rzukov Zobacz posta
Ja kupowałem u tego kolesia...żadnego cła i podatku nie zapłaciłem. Wysyłka dochodzi w tydzień pocztą lotniczą a Urząd Celny sie nie przypieprzy bo wartość paczki jest wyceniana na....30$. Przynajmniej w moim przypadku tak było...tak że polecam go.
Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
a może by tak bezpośrednio zapytać zamiast snuć domysły ??
4 dni temu wysłałem do człowieka elaborat w postaci szeregu zapytań dotyczących sposobu wysyłki, dowodu zakupu sprzętu, cenach przy większym zamówieniu itp. Jednak co najważniejsze wypytałem dokładnie o to, co w sytuacji kiedy paczka zaginie lub zostanie splądrowana, na ile jest ubezpieczona przesyłka sugerując wcześniejsze doświadczenia kolegów i ubezpieczeniach jako gift na kilkanaście $ oraz w jakim terminie dostanę spowrotem pieniądze w przypadku zaistnienia w.w. sytuacji.
Po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź, cytuję dosłownie:

"nie wysylam toearu jako gift oni to znaja ,kazda paczka ubezp na 5000$"

Natychmiast odpisałem czy to wszystko co ma do powiedzenia w kontekście powyższych zapytań na których mi bardzo zależy. Odpowiedzi nie otrzymałem do dziś.
Zastanawia mnie natomiast jakim cudem paczki przechodzą przez UC skoro nie są przesyłane jako gifty ani używki...
Może inni mają zgoła odmienne doświadczenia jednak ja swoje wniosku już wyciągnąłem. Nad wyraz okazjonalne oferty nie raz już wyszły mi bokiem - nie mam zamiaru w razie "W" szukać gościa na drugim końcu świata i dopominać się w własne pieniądze a na pocieszenie mieć możliwość wystawienia negatywka na allegro...