Ja kupowałem u tego kolesia...żadnego cła i podatku nie zapłaciłem. Wysyłka dochodzi w tydzień pocztą lotniczą a Urząd Celny sie nie przypieprzy bo wartość paczki jest wyceniana na....30$. Przynajmniej w moim przypadku tak było...tak że polecam go.
Ja kupowałem u tego kolesia...żadnego cła i podatku nie zapłaciłem. Wysyłka dochodzi w tydzień pocztą lotniczą a Urząd Celny sie nie przypieprzy bo wartość paczki jest wyceniana na....30$. Przynajmniej w moim przypadku tak było...tak że polecam go.
piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa
Na 30$? To co w momencie, kiedy paczka zostanie zniszczona/skradziona ( co zdarza się bardzo często w przypadku przesyłek zza oceanu) a pieniądze już na koncie sprzedającego w USA? Rozumiem, że grzecznie zwróci Tobie np 3000zł a sam odbierze 30$...?
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
negatyw za 3000 zł....nie dziękuję postoję
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Nie chcesz - nie kupuj. A jak Ci źle to kup w Polsce. Ja kupiłem i jestem zadowolony.
piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa
No nic odkrywczego raczej nie napisałeś - gratuluję bardzo tanich zakupów. I co najważniejsze - udanych...
Zanim zacznie się jednak wyśpiewywać pochwalne peany warto uświadomić innym jakie ryzyko podejmują kupując sprzęt, który w razie zaginięcia jest ubezpieczony na ... 70zł. Chyba, że sprzedawca w takowym przypadku zwróci kupującemu np 3000zł bez mrugnięcia okiem to jak najbardziej warto.
Jednak skoro podejmujecie takie ryzyko to równie dobrze możecie samemu zamówić sprzęt w Usa/Azji jeszcze taniej i poprosić sprzedającego o wysyłkę jako gift oraz ubezpiecznie paczki na kilka złotych aby nie wzbudzać podejrzeń Pana Celnika...
sorry ale zęby zjadłem niegdyś na zabawach sprzętem z usa i wiem, że nie ma nic za darmo. Odsetek paczek skradzionych a zwłaszcza splądrowanych jest bardzo duży - zamiast szkła dostaniesz pomarańczko ( to akurat z autopsji) i co wtedy? Ależ owszem, dostaniesz odszkodowanie od ręki - całe 30$...
Ostatnio edytowane przez nowart ; 22-04-2008 o 23:15