Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Problem z aparatem

Magdalene
    Guest

Domyślnie Problem z aparatem

Witam!
    Jestem tutaj nowa, a tym bardziej zielona gdy chodzi o fotografię. Jednak bardzo fascynuje mnie robienie zdjęć, niestety z racji, iż moja cyfrówka Canon Power Shot A520 się zepsuła lub coś zostało przestawione nie mam takiej możliwości.

Zdjęcia bowiem wychodzą tak:

Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie.

Domyślnie

a to nie jest jakiś efekt włączony w aparacie?
    wygląda jak by się zapchała dysza w drukarce
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Magdalene
    Guest

Domyślnie

Możliwe tylko ja nie wiem jaki :/
    Menu mam polskie, makro jest wyłączone. Zdjęcia robię na auto, czasem na innych trybach.

Domyślnie

wyłącz wszystkie efekty i zobacz jak wychodzą zdjęcia, możesz też sprawdzić czy w innych jakościach obrazu też tak wychodzi
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Magdalene
    Guest

Domyślnie

Wszystko wyłączyłam i dalej tak samo. Przełączyłam na inne tryby i jest dalej tak samo :/ Już nie wiem co robić..

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A może z instrukcją w ręku, ustawić wszystko w pozycji "domyślne" (default)?

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mi to nie wygląda na żaden efekt ani przestawioną opcję. Też coś w podobie mi się zrobiło w stary A80 i po wysłaniu do serwisu chcieli wymienić parę części (już nawet nie pamiętam co, to było rok temu) za jakieś 500 zł
    Do dziś ten aparat pewnie tam leży
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał

Domyślnie

No raczej nie wyglada to dobrze i moim zdaniem nie jest to kwestia ustawien aparatu ale faktycznie mozna sprowac go zresetowac do ustawien domyslnych i ewentualnie wyjac baterie na jakis czas (lacznie z ta podtrzymujaca zegarek i reszte o ile jest takowa w tym modelu). Zastanawiam sie czy nie jest to slynny przypadek z wadliwymi matrycami - ale nie mam pojecia czy ten problem dotyczyl a520, poza tym mialem dwa aparaty z takimi felernymi matrycami i efekt wygladal nieco inaczej. Jesli to tenproblem to naprawe masz za free. Ale proponuje poszukac na forum - bylo o tym wielokrotnie.
    Pozdrawiam,
    D.C.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jesli nieznasz nikogo kto by mógl obejrzec aparat[moze ktos z forum ?]
    To wejdz do zakladu fotonaprawa i popros o sprawdzenie.Bo tak zdalnie trudno to zrobic.Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na moje to uszkodzona matryca.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uprawnienia umieszczania postów