Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
15-18 jakieś badyle wlazły w kadr. Bardzo psują zdjęcia i to drzewo (?) z prawej, a szkoda, bo całkiem całkiem
Te badyle i drzewo było moim maskowaniem, stałem w woderach w metrowej wodzie, ale to z mojej strony brak "obstrykania" bo prawdę mówiąc nie zwróciłem na nie uwagi podczas fotografowania i później podczas obróbki, po Twojej uwadze dopiero je zauważyłem i widzę jak psują zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
22 - chyba nie powiesz, że robiłeś je dziś rano.... no, chyba, że nie domknąłeś lodówki ale nie jestem pewien, gdzie celowałeś z ostrością, bo obrazek gubi ostrość
Robiłem Canonem 70-200mm/4 + RAYNOX DCR-250 starałem się łapać ostrość na środkowe kryształki ale minimalna głębia ostrości takiego zestawu spowodowała że wyszło tak jak widać, mimo przysłony f:11. A zdjęcie oczywiście nie wczorajsze:wink:

Na marginesie: czuję się zakompleksiony oglądając w tej galerii ambitne i świetne zdjęcia bardzo młodych ludzi. Ja wcześniej byłem rodzinnym pstrykaczem, gdzie ilość nie szła w parze z jakością, trudno walczyć w moim wieku ze złymi przyzwyczajeniami a i umysł już nie tak lotny do dobrych pomysłów.