Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
76. Troszke więcej ostrości by się zdało na piórkach, spróbuj lekko doostrzyć.
Myślę że nic tu już nie pomoże, zdjęcie jest wzdłuż długości ptaka (od dupki stony jak nie poleca Kubaman) i tylko głowa jest w głębi ostrości pozostała bliższa obiektywu część ptaka szybko traci ostrość, ponadto wiał lekki wiaterek, poruszał gałazkami i to też miało znaczenie przy czasie 1/250 na 400 mm choć ze statywu
77. Laponia? Renifery? hihihi... To Artomyces pyxidatus. Dobre zdjęcie!
No, nie podejrzewałbym że znasz tego grzybka, w tym roku jest go wyjątkowo dużo z powodu opóźniającej się zimy i wyjątkowej wilgoci
78. kadr niedopracowany. Widzę, że Cię niebiańska Niedźwiedzica uwiodła, ale na ziemi też trzeba stać i drzew nie ciąć No i czas niezdecydowany - albo trza było gwiazdki zamrozić, albo łuki pociągnąć..
Zamysł miałem żeby zrobić łuki, zdjęcie składa się z ośmiu klatek po 30 sek złożonych jako warstwy w całość, chciałem ich zrobić przynajmniej 50 ale koleżeństwu przy ognisku brakowało mojego towarzystwa do rozpicia piwa i nocnych rozmów Polaków. Uwagi odnośnie kadrowania tego i nr 79 przyjmuję do wiadomości.
80. Fajny pomysł, ale ostrości za mało na kropli, a głębia za duża i gałąź zbyt nachalna.
Nie wiem co mnie podkusiło dać przysłonę f/11
Dzięki za poradę odnośnie ImageShack'a, nie wiedziałym o tym.
Paenka dzięki, zawsze przyjemnie połechcze moją próżność, gdy komuś się podobają moje zdjęcia.