Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Wątek: [majcz] Moja amatorszczyzna.

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Kilka ujęć z dzisiejszego wypadu nad pobliskie jezioro

15.

16.

17.

18.

I coś z innej beczki ale też związane z wodą

19.

20.

21.

22.

23.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

15-18 jakieś badyle wlazły w kadr. Bardzo psują zdjęcia i to drzewo (?) z prawej, a szkoda, bo całkiem całkiem
    19 - fajne
    21 - klimatyczne
    22 - chyba nie powiesz, że robiłeś je dziś rano.... no, chyba, że nie domknąłeś lodówki ale nie jestem pewien, gdzie celowałeś z ostrością, bo obrazek gubi ostrość

Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
    15-18 jakieś badyle wlazły w kadr. Bardzo psują zdjęcia i to drzewo (?) z prawej, a szkoda, bo całkiem całkiem
    Te badyle i drzewo było moim maskowaniem, stałem w woderach w metrowej wodzie, ale to z mojej strony brak "obstrykania" bo prawdę mówiąc nie zwróciłem na nie uwagi podczas fotografowania i później podczas obróbki, po Twojej uwadze dopiero je zauważyłem i widzę jak psują zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez aleks Zobacz posta
    22 - chyba nie powiesz, że robiłeś je dziś rano.... no, chyba, że nie domknąłeś lodówki ale nie jestem pewien, gdzie celowałeś z ostrością, bo obrazek gubi ostrość
    Robiłem Canonem 70-200mm/4 + RAYNOX DCR-250 starałem się łapać ostrość na środkowe kryształki ale minimalna głębia ostrości takiego zestawu spowodowała że wyszło tak jak widać, mimo przysłony f:11. A zdjęcie oczywiście nie wczorajsze:wink:

Na marginesie: czuję się zakompleksiony oglądając w tej galerii ambitne i świetne zdjęcia bardzo młodych ludzi. Ja wcześniej byłem rodzinnym pstrykaczem, gdzie ilość nie szła w parze z jakością, trudno walczyć w moim wieku ze złymi przyzwyczajeniami a i umysł już nie tak lotny do dobrych pomysłów.
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    Te badyle i drzewo było moim maskowaniem, stałem w woderach w metrowej wodzie, ale to z mojej strony brak "obstrykania" bo prawdę mówiąc nie zwróciłem na nie uwagi podczas fotografowania i później podczas obróbki, po Twojej uwadze dopiero je zauważyłem i widzę jak psują zdjęcia.
    Po to jest forum

Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    Na marginesie: czuję się zakompleksiony oglądając w tej galerii ambitne i świetne zdjęcia bardzo młodych ludzi. Ja wcześniej byłem rodzinnym pstrykaczem, gdzie ilość nie szła w parze z jakością, trudno walczyć w moim wieku ze złymi przyzwyczajeniami a i umysł już nie tak lotny do dobrych pomysłów.
    Niepotrzebnie. Nie jesteś zawodowcem, który musi.
    Najważniejsze, żeby Tobie sprawiało to przyjemność. A jeszcze jak ktoś od czasu do czasu powie: fajne zdjęcie, podoba mi się, to już pełnia szczęścia

Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Pierwsze podejście do publicznej prezentacji portretu.

24.

25.

26.

Bywalec

Domyślnie

Kompleksy ustaw sobie suwaczkiem na "0" , warto położyć wzrok na tych zdjęciach

Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Panujące upały dają się we znaki nie tylko ludziom. Krótka historyjka z wróbelkiem w roli głównej:

27.
    Wskoczyć czy nie wskoczyć?

28.
    Jednak się zdecydowałem ...och jak przyjemnie.

29.
    Zrobię sobie jeszcze odwirowanie.

Podczas wędrówki po lesie spotkałem tego młodego myszołowa, nie umiał jeszcze latać, był w doskonałej kondycji, z jakichś powodów prawdopodobnie wypadł z gniazda. Nad drzewami latał jeden z rodziców. nie odmówiłem sobie kilku pstryków, i prędko się oddaliłem. Myślę że rodzice wychowają go na ziemi.
    30.

I na koniec młoda dzierzba, znajoma z pobliskiej łączki
    31.

Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Kilka nowych zdjęć

32.
    Świergotek drzewny z obiadem dla piskląt
    33.
    Brodziec samotny

34.
    Brodziec samotny sfotografowany przypadkowo na czatowni przygotowanej dla dzierzby

35.
    Samica Dzierzby gąsiorka na tym samym patyczku specjalnie dla niej wystawionej jako czatownia

36.
    Dzierzba mój ulubiony gatunek, mocny zakrzywiony dziób i sokola sylwetka

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

21 zatrzymało mnie na dłużej

Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Wczorajszy wypad z "wabiem" na derkacza zaowocował w końcu wykonaniem kilkunastu zdjęć. Posłużyłem się trickiem stosowanym przez quest'a tj odtworzyłem głos derkacza, tak jak on ostatnio wcielał się w wąsatkę i trzcinniczka. Dzięki quest być może spotkamy się kiedyś na jakimś plenerze, skrzynka Tyskiego przy ognisku za bezcenną podpowiedź. Próbuję jeszcze innych ptaków na ten podstęp (wodnik i kropiatka), odzywają się, kręcą się w pobliżu w szuwarach ale nie chcą wyjść na otwartą przestrzeń. Co się tyczy zdjęć; jakieś niepotrzebne trawki powchodziły mi w kadr, to wina niestarannie przygotowanego miejsca spodziewanego pojawienia się ptaka, nie ściąłem trawy przy samej ziemi - błąd.

37.

38.

39. Derkający derkacz.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów