Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Body, grip i torba

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Body, grip i torba

Witam
    czy ktoś z forumowiczów ma może zestaw: 300d + grip + Tamron 28-70 oraz torbę Lowepro Nova 5AW i mógłby się podzielić doświadczeniami jeśli chodzi o układanie przegródek, tak by wygodnie ułożyć aparat w torbie?
    Odpinać obiektyw czy nie odpinać?
    Może odpinać grip?

Mi już się pomysły niestety skończyły :/

z góry dziękuję i pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

nie walnij focha - ale rozbawiles mnie z tym tematem na maksa
    musisz sobie sam pzregrodki ustawic tak aby bylo wygodnie, zwazywszy na Twoje zasoby sprzetowe, nie mial bym z tym najmniejszego problemu wystarczy to co masz wrzucic do torby bez przegrodek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Auwo to wcale nie tak bez sensu pytanie. Nie kazdy ma wyobraznie przestrzenna czy zmysl inzynieryjny do tylu przergrodek .
    Zobacz jak ja w tym watku pomoglem: http://canon-board.info/showthread.php?t=3148

Kolega chcial zmiescic 20D z gripem w konkretnej torbie i mu pokazalem jak ja to ustawilem.
    Tu jest podobnie, niestety nie mam ani Novy 5 ani 300D z gripem wiec nie pomoge... ale moze trafi sie ktos kto ma.

Od siebie dodam do autora watku - sprobuj zmiescic z gripem i obiektywem (niech lezy na plecach/szklem w dol - jak wolisz) by miec sprzet gotowy do wyciagniecia i uzycia w ciagu paru sekund jak sie nagle cos wydarzy - czyli jedna szersza przegroda na body ze szklem, pozostale przegrody dosc waskie na lampe/kolejne szklo/*******ki.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam Nova 5 AW i co prawda nie 300D ale 20D jednak też z gripem. Otóż rozumiem kolegę parsons.

Na zdjęciach pokazano, że da się włożyć body z podpiętym obiektywem. Lowepro zapomniał jednak znowu, że jest coś takiego jak grip (tak jak zapomniał o tym przy Top Load Zoom AW do którego za cholerę nie włoże 20d z gripem i którymś długasem ).
    Aby włożyć body z podpiętym szkłem i z gripem do Nova 5 musiałbym większość gratów wywalić. W przeciwnym razie mam do wyboru, albo odpiąć szkło i włożyć do osobnej przegródki samo body, albo odpiąć gripa, którego mi się nie uśmiecha odpinać i przypinać za każdym razem bo musiałbym również odwiązywać i na nowo zawiązywać Hand Strap'a do którego tak się przyzwyczaiłem, że właściwie nie noszę aparatu na szyi.
    Dlatego u mnie Nova 5 stała się torbą typowo wyjazdową a na wyjścia zabieram Lowepro Stealth Reporter 200 AW.

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Vitez - spoko, po poludniu wstawie foty nova 5aw & 10D+grip & *******ki, a moze nawet z dwoma body czyli 10D i 20D ale wowczas fota z telefonu

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dwa body z gripami. Trzy obiektywy (raczej duże) 16-35L, 24-70L, 70-200L.
    Lampa i jakieś tam dodatki typu Omnibonce, softbox, filtry w zbiorczym etui.
    Pod każdym body podwójne dno z dodatkowej przegródki na baterie zapasowe.
    Niestety wchodzą bez obiektywów. Prawdę mówiąc specjalnie mi to nie przeszkadza.
    W terenie i tak noszę aparaty na paskach.

Zdjęcia niestety nie mam gdzie wstawić.
    Ostatnio edytowane przez maku ; 17-05-2005 o 15:22

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Oto nova 5aw a w niej - 550ex, 70-200/f4L, 50/f1,8, ladowarka, przewody, wezyk, data bank, filtry itp, itd, jedno body 10D+grip pionowo na fot. nr 2, drugie body 20D+grip poziomo z podpietym 17-40/f4 L tak jak na fot. nr 1.

fot. nr 1

fot. nr 2

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    nie walnij focha - ale rozbawiles mnie z tym tematem na maksa
    śmiech to zdrowie :P

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Od siebie dodam do autora watku - sprobuj zmiescic z gripem i obiektywem (niech lezy na plecach/szklem w dol - jak wolisz) by miec sprzet gotowy do wyciagniecia i uzycia w ciagu paru sekund jak sie nagle cos wydarzy
    no właśnie tak to próbowałem robić, ale zawsze aparat jakoś krzywo, jakby mało stabilnie, lądował w torbie co mnie strasznie irytowało

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Na zdjęciach pokazano, że da się włożyć body z podpiętym obiektywem. Lowepro zapomniał jednak znowu, że jest coś takiego jak grip
    No właśnie próbowałem wyjść od takiej pozycji body poprzez obrócenie o 180 stopni, ale to nie było to

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Oto nova 5aw...
    I o to właśnie chodziło. Serdeczne dzięki. Aparat siedzi stabilnie, a resztę gratów upchnąłem w pozostałych przegródkach.

pozdrawiam,
    już w pełni zadowolony posiadacz Nova 5

Uprawnienia umieszczania postów