Mimo, ze sie nie udzielam na tym forum (choc czytam czesto) jednak chciałbym dodac swoje 3grosze. Sam poszukuje czegos "fajnego" w zakresie 70-200mm. Juz byłem zdecydowany na sigme - doszedlem do wniosku ze HSM dobra rzecz a na dlugim koncu moge sobie przymknac a fotki do albumu rodzinnego i tak moga byc na pelnej dziurze bo i tak nikt nie zobaczy roznicy w formaczie 10x15. Poszedłem do sklepu podpinam szkielko, zostawiajac kase w zastaw prosze sprzedawce abym mogl wyjsc na chwilke na zwnatrz i zobaczyc jak sie sprawuje. Byl piekny sloneczny dzien. Nie bylo FF,BF, szybko i cicho ale af czesto sie mylił, strzelajac do tablic rejestracyjnych (sloneczna pogoda) potrafil przebiec dwa razy caly zakres i dopiero wtedy trafic. W 70% bylo szybko, cicho i celnie ale nie po to wydaje 3200zl by miec 30%fotek spapranych i to przy takiej pogodzie to co bedzie sie dzialo wieczorem. Mysle ze pewnie taki egzemplarz i nie chce gadac z moim 40D. Na sklepie nie mieli innej sztuki wiec zrezygnowałem. Pare dni póżniej znajomy znajomego pożyczył mi ta sigme na pare godzin i objawy byly identyczne. Po co mi cichy i szybki af jak jego skuteczność jest dość marna. Mam tamiego 17-50/2,8 gdzie af swietnie sie sprawuje nawet w kiepskich warunkach (celność) moglby byc tylko cichszy bo predkosc do moich potrzeb jest ok.
Mam jeszcze ogromna prośbę czy jest ktoś z Krakowa kto ma rzeczonego Tamrona 70-200/2,8 i pokazalby mi go jak sie sprawuje w akcji?? Czekam na info i z góry wielkie dzieki GG:5772383