Pokaż wyniki od 1 do 10 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No to sie bidak przejechal ;-)

Ale szczerze mowiac, to tragedia, iz sprzedajacy nie maja o tym pojecia albo, ze nie informuja dostatecznie klientow.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    albo, ze nie informuja dostatecznie klientow.
    A po co informować klienta? Jeszcze zrezygnuje z zakupu .

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A po co informować klienta? Jeszcze zrezygnuje z zakupu .
    Wiem, ze swiat nie jest idealny a ja moze jestem z K-PAX'a ale wydaje mi sie, ze tu nie chodzi o to zeby sprzedac co klient chce kupic, tylko tak mu doradzic (nawet kosztem sprzedania tanszego produktu), zeby byl pewny, ze wlasnie tego potrzebowal. Zyski z takiego postepowania rozkladaja sie w czasie jednak maja duze znaczenie w handlu

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Wiem, ze swiat nie jest idealny a ja moze jestem z K-PAX'a ale wydaje mi sie, ze tu nie chodzi o to zeby sprzedac co klient chce kupic, tylko tak mu doradzic (nawet kosztem sprzedania tanszego produktu), zeby byl pewny, ze wlasnie tego potrzebowal. Zyski z takiego postepowania rozkladaja sie w czasie jednak maja duze znaczenie w handlu
    Normalnie tak powinno być - z punktu widzenia marketingu długofalowego - ale niestety niewielu sprzedawców (bardziej pracowników sklepów) tak postępuje. W dobie pogoni za pieniądzem i mody na zakupy marketowe klient to dojna krowa, która ma kupić to na czym się zarabia najwięcej i wyjść ze sklepu pewien, że właśnie tego potrzebował. Jestem pewien, że w większości przypadków scenariusz wyglądał by podobnie:

chcę kupić szkło 70-200/2.8;
    na półce jest L-ka i Tamron;
    sprzedawca w zaparte będzie szedł, że L bije T na łeb - mało tego - będzie chciał wcisnąć IS, bo przy takiej ogniskowej to nie ma szans z ręki foty strzelić!!!
    I takim sposobem w kasie prawie trzy razy więcej kasy niż byłoby pierwotnie... a po Tamrona i tak jakiś "biedak" przyjdzie.

Myślałem o kupieniu używanej L-ki, ale już nie myślę

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ponieważ nie mam pewności (po przeczytaniu wielu zdań) stawiam pytanie:

czy Tamron nadaje się do focenia rajdów samochodowych?
    Pytanie kieruje do znawców tematu rajdów - niewiele da mi odpowiedź typu - "na hopy się nie nada, na wolne nawroty się nada..." rajdy to całość zagadnienia, więc nadaje się do rajdów czy nie?

GumowaKaczka
    Guest

Domyślnie

Proszę. Kolega kuzi4 mnie uprzedził. Mam dokładnie to samo pytanie, bo jeśli nada się do rajdów, to nada się i do reszty moich potrzeb.

Uprawnienia umieszczania postów