Przepraszam z gory jesli glupie pytanie ale wlasnie nabylem tego Tamrona i nie mam pojecia jak wykonac nim zdjecie macro
Na moja obrone powiem, ze w sklepie fotograficznym tez nie wiedzieli...
Czy moze mi ktos z kolegow wylozyc "łopatologię" ?
Przepraszam z gory jesli glupie pytanie ale wlasnie nabylem tego Tamrona i nie mam pojecia jak wykonac nim zdjecie macro
Na moja obrone powiem, ze w sklepie fotograficznym tez nie wiedzieli...
Czy moze mi ktos z kolegow wylozyc "łopatologię" ?
Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop www.max-shop.pl
Otwórz swój sklep internetowy z nami.
Obiektywem Tamron 70-200 2.8 Macro nie można zrobić zdjęcia makro.
O obiektywach wiem prawie wszystko
no właśnie - genialna odpowiedź - z punktu widzenia logiki (obiektywem Makro nie można robić zdjęć makro) zupełnie bez sensu, ale z punktu widzenia marketingu firm foto fantastyczna sprawa - okazuje się, że kupujesz obiektyw na podstawie jego nazwy, a nie możliwości ;-)
pozdrófka
analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm
Tamron 70-200 nie jest przecież szkłem makro. To, że ma w nazwie macro to nie znaczy, ze jest przeznaczony do makro, tylko że ostrzy z bliższej odległości od konkurencji, czyli macro minimal focus distance![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No to sie bidak przejechal ;-)
Ale szczerze mowiac, to tragedia, iz sprzedajacy nie maja o tym pojecia albo, ze nie informuja dostatecznie klientow.
Wiem, ze swiat nie jest idealny a ja moze jestem z K-PAX'a ale wydaje mi sie, ze tu nie chodzi o to zeby sprzedac co klient chce kupic, tylko tak mu doradzic (nawet kosztem sprzedania tanszego produktu), zeby byl pewny, ze wlasnie tego potrzebowal. Zyski z takiego postepowania rozkladaja sie w czasie jednak maja duze znaczenie w handlu![]()
tak z ciekawosci quins... w ktorym to sklepie sprzedawcy nie wiedzieli jak obiektywem tamron 70-200/2.8 zrobic zdjecie makro?
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
IHMO to raczej nie ma znaczenia, bo nikt by tego nie wiedział, skoro obiektyw nie jest do tego przeznaczony:wink: swoją drogą jesli chcialbyś zarzucić sprzedawcom brak profesjonalizmu (o co czasem nietrudno) to mi pewien sprzedawca powiedzial, że w 450D w trybie LV autofocus nie działa![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.