Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
dokladnie taki sam dzwiek?

pisze o tym wszystkim, bo chcialem sie zapytac Ciebie Mariozii, czy przy tym samym rozwiazaniu z jakakolwiek lampa ex - dalej sa klopoty z celnoscia w pracy autofocus'a w T 70-200/2.8 ?
sprawdz w miare mozliwosci
wystarczy zaslonic reka palnik i strzelic pare zdjec w ciemnym pomieszczeniu
(wlasciwie to zakladam, ze rozwiazanie sprawdzi sie z kazdym obiektywem, ale dla swietego spokoju chcialbym sie zorientowac w Twojej opini)

druga sprawa troche...
... jezeli przyjac, ze w np. EF 70-200/2.8 L przelecenie calej skali AF zajmuje okolo ~ 0,5 sek. to napisz ile to bedzie w tamronie.

pzdr
1.Nie testowałem tego obiektywu z lampą i nie uważam tego za wyznacznik celności AF testowanego obiektywu bo skoro on sam nie radzi sobie z tym to nie mam zamiaru wspomagać go lampą. Poza tym już w ogóle dziwnym wydawać się może zakładanie "oklejonego czarną taśmą dyfuzora", zużywanie aku oraz palnika po to tylko żeby wspomóc wadliwy AF obiektywu... Z Twojego sposobu wynika,ze TAMRON powinien dawać gratis "dyfuzor oklejony czarną taśmą"....

2. Nie sądzisz chyba,że starałem się zmierzyć czas przejechania całej skali przez AF... Ważne dla mnie było to co zauważyłem,że kilka razy zdarzyło mu się "przelecieć" przed punkt na który celowałem.
Szczerze to żałuję,że tak się akurat okazało bo bardzo miałem na niego ochotę. No cóż... Tamron kolejny raz dał ciała a zarobił CANON