Trudno, żeby jej nie było, skoro to pełna dziura.
Trudno, żeby jej nie było, skoro to pełna dziura.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ale przecież na 135 na pełnej dziurze nie ma winiety
I ponieważ tak możemy bez końca to już więcej nie przytykam![]()
Mordo Ty moja !
świetne zdjęcia koncertowe, aż szok, ze AF nadąża
regulamin pkt. 8
czyli wychodzi na to że Tami na śluby odpada z powodu AF... kurcze a tak liczyłem na to szkło...
Witek - akurat koncerty to sobie mogę robić szkłami pod m42 i ostrzyć manualnie![]()
mr.marecky - śluby powiadasz ? A podaj przykład sytuacji w reporterce ślubnej, gdzie potrzebny jest szybki AF w teleobiektywieja robiłem ostatnio ślubne między innymi tym Tamronem i odsetek zdjęć nietrafionych mam, ale z 85 L. Tami ostrzył zawsze tam, gdzie chciałem.
Co innego, jak robiłem ostatnio zdjęcia na imprezie samochodowej - tutaj już AF w Tamronie nie wiedział zupełnie o co chodzi.
70-200 to świetna optyka, ale sprawdza się tam, gdzie szybki AF nie jest koniecznością.
O obiektywach wiem prawie wszystko
towersity czyli mam rozumieć, że jednak nie jest mydłobo już myślałem, że mi oczy wyostrzają albo widze inaczej niż inni
A co do tej faktury przy mocowaniu to uważam, że do wszystkiego można sie przyzwyczaić... np myszka G5 logitecha na początku też nie byla przyjemna w dotyku a później sie jakoś przyzwyczailem i nie wymienilbym jej na inna
A co do pierscienia ogniskowej jeśli chodzi rzeczywiscie dość luźno to może być denerwujące w moja sigma potrafi sie nawet lekko wysunąć przy opuszczeniu obiektywu w dół co potrafii być irytujące.. Chociaż to nie ta klasa obiektywu.
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta