Strona 37 z 83 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze C 70-210 3.5 - 4.5 (porównywalne optycznie do 70-200, ma USM)

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    To przyjemnie popatrzec jak ludzie zachwycaja sie JEDYNYM (z wylaczeniem ceny) atutem jakim jest ostrosc. Nie biorac pod uwage takich atrybutow jak: wykonanie, kompatybilnosc, winietowanie, CA, lapanie flar pod swiatlo, oddanie kolorow, bokeh, szybkosc, dokladnosc i cichosc AF'a, itd, itp. :-D

Bo cała zabawa jest w kupowaniu nowych gadżetów a nie w robieniu zdjęć ;-) Ja jak zobaczyłem nowego T to już na pewno wiem, że go nie kupię. Bo ja Panie potrzebuję robić zdjęcia czyli nosić go ... i jeszcze ze 2 inne szkła i body ... i wystarczy ... a poza tym dla mnie tele to szybki autofocus ... i wybór jest oczywisty.

Tami - fajne, niedrogie szkło do robienia jak się nie trzeba ruszać i obiekt też za bardzo się nie rusza ... warte swojej ceny ... albo odwrotnie.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dla mnie z tego co widze, to jest to dobre szklo. Jednak ma swoje wady. Cena? Coz - to wielu przekonuje, jednak jest tyle innych rzeczy o ktorych sie nie wspomina a przeciez one tez sa wazne i wbrew pozorom uzytkownikom potrzebne.

ps
    nawet Cichy nadal siedzi z Canonem w tym zakresie 8) :wink:

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kolory czy bokeh jakie produkuje ten Tamron są naprawdę niezłe. Flar nie zauważyłem, CA nie jest jakieś katastrofalne, budowa dość solidna. Typowy amator będzie zadowolony. Zawodowiec nie kupi przez słabą pracę AF-u.
    Reasumując - przeciętny fotograf, którego stać tylko na Canona 70-200/4L, może poważnie myśleć o tym Tamronie. Z jakości zdjęć będzie bardzo zadowolony. Byle tylko nie chciał robić zdjęć sportowych
    FOTOINKWIZYTOR

Coś już napisał Awatar zejleman
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Pytanie tylko ilu z tych samych uzytkownikow gdyby mialo pieniadze kupiloby Canona a ilu zostalo przy Tamronie :wink: Ja z forum znam tylko jednego - wiernego towarzysza Tamrona 28-75 - Arkana :-P
    Można dopisać i mnie
    Miałem okazje używać T 17-50 /2.8
    i jestem posiadaczem T 28-75 /2.8

w Tej cenie nie ma żadnej konkurencji (powoli zaczynam być fanem Tamrona)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zejleman Zobacz posta
    w Tej cenie nie ma żadnej konkurencji...
    No wlasnie - tylko, ze u Arkana ten aspekt praktycznie nie ma znaczenia :wink:

Ja rowniez uwazam, ze w tej cenie to tylko TO szkielko nalezy brac pod uwage, ale wielu porownuje go i testuje z C 70-200 a przy takich testach nalezaloby brac troszke wiecej rzeczy pod uwage niz TYLKO cene i ostrosc 8)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja stwierdzam dzisiaj że :

1. AF nie do sportu. I nie wiem, czy bardziej 5d czy Tamron tutaj nawala.

2. CA to coś, o co w tym szkle się nie trzeba zupełnie martwić. Zrobiłem nim cały koncert Perfectu i żadnej aberracji nie ma. A wszyscy , którzy robią koncerty wiedzą, jakie są aberrogenne

http://img138.imageshack.us/img138/1041/200mm28du8.jpg

http://img376.imageshack.us/img376/770/200mm28bvw7.jpg
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam to szkiełko od paru dni, więc dorzucę swoje trzy grosze:

1. Rzeczywiście ciężki - jak wbijam palce w uchwyt 350D, żeby utrzymać jedną ręką (z gripem) to ten prawie trzeszczy
    2. AF, mimo że wolny nie jest, rzeczywiście w trybie servo nie wyrabia sportu (taniec). Choć myślę, że korpus 350D też tutaj nie pomagał.
    Ale mimo wszystko da się:

3. Na f/2.8 nie jest tak ostry jak myślałem, że będzie, choć nie jest źle. Na f/4 już super żyleta. I nie jest to spowodowane BF/FF bo sprawdzalem na arkuszach testowych i jest OK.

Generalnie nie żałuję i polecam jak najbardziej.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Coś już napisał

Domyślnie

Ja mam nowe szkielko, kupilem sobie Tamrona 17-50 2.8 i na razie T 70-200 lezy w szufladzie
    Smiechu bylo co niemiara bo poszedlem do B&H ( chyba najwiekszy sklep w USA) z laptopem
    Dopiero 3 egzemplarz ostrzyl na zero.
    W tym sklepie niestety nie mozna wybrac sobie z kilku obiektywow tego jednego.
    Kazdy kolejny trzeba kupic, zaplacic, a potem ewentualnie oddac w innym miejscu budynku.
    Wiec podrozowalem po sklepie z laptopem, plecakiem, aparatem, obiektywem i statywem kilka razy

sklep:
    www.sztajmes.com/b&h%20sklep.jpg

sztaj
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 04-05-2008 o 23:54

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

sorry za OT... ja chcę taki w Rzeszowie
    350D

Strona 37 z 83 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów