Pokaż wyniki od 1 do 10 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    Dzis przez jakies 15 min mialem to cudo w lapach )
    Postrzelalem sobie troche do znakow drogowych i samochodow :PP Niby wszystko pieknie ale martwia mnie dwie rzeczy a mianowicie lekkie mydlo na 2.8 (w sumie
    moge z czystym sumieniem stwierdzic ,ze problem wystepuje na dwoch 40D) i AF....

P
    Nie wiem skad masz to mydlo, u mnie 2.8 jest ostre jak brzytwa za kazdym razem a mam na sumieniu wiele znakow drogowych
    Zreszta w calym zakresie jest ostry jak brzytwa.
    Tez robione wszystko na 40D.

sztaj

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    Nie wiem skad masz to mydlo, u mnie 2.8 jest ostre jak brzytwa za kazdym razem a mam na sumieniu wiele znakow drogowych
    Zreszta w calym zakresie jest ostry jak brzytwa.
    Tez robione wszystko na 40D.

sztaj
    To w takim razie, gdyby wszyskie (nieuszkodzone) sztuki takie były, to faktycznie byłoby to dobre szkło (pod względem ostrości) na cropa. Miejmy nadzieję że tak jest, bo wtedy tworzy nam się naprawdę rozsądna alternatywa do Canonów.

PS. Jak ktoś pokazuje małe mydło na xxD, a na 5D jest ostre, to kojarzy się jednoznacznie, że to "wina" większych pikseli piątki. Widocznie tutaj różnica jest tak mała, że raczej niezauważalna.
    Ale piątka i tak produkuje ładniejsze zdjęcia. Nie tylko pod względem ostrości (właściwie lepsza ostrość jest tylko jednym - i nie największym - z wielu atutów).
    system EOS

Uprawnienia umieszczania postów