Przed testem zbierałem na C 70-200 F/4 L - po tym teście sam nie wiem już co robićNie mam możliwości postrzelać każdym szkłem. Jestem w punkcie wyjścia
![]()
Soligor, Vivitar, Exacta i jeszcze kilka innych, to wszystko brandy, a szkła są robione w fabach Cosiny.
^^^^^^^
Nie.
Najlepiej jednak porównać oba bezpośrednio. Może znajdzie się ktoś z forum kto pomoże (posiada np. 70-200) - jak napiszesz skąd jesteś.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-04-2008 o 20:20
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No tak, Tamron to Bronica. Wiedziałem, że jakiś większy format![]()
Jestem ciekaw jednego jak ten Tami poradzi sobie ze zdjeciami sportowymi i to w kiepsko osiwtlonej hali sportowej. Czy bedzie łapał dobrze ostrość a zdjecia beda nadal ostre? No chybz ze juz ktos testowal w taki sposób?
Na optyczne jest kilka fotek z Tamiego
http://www.optyczne.pl/927-nowo%B6%E...zdj%EA%E6.html
Jeszcze raz prosił bym o jakieś fotki ludzi.
Cichy!!! . Nie robiłeś wczoraj jakiegoś ślubu przypadkiem ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie mogę się doczekać.
Nawiasem mówiąc, ta fotka...no cóż ,twarz troche płaska \, jakby komiksowa. To oczywiście może być sprawa światła.
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 20-04-2008 o 15:53 Powód: Automerged Doublepost
No właśnie ... i namieszał Tamron mi troche w moich planach :/
Bylem zdecydowany na C 70-200 f/4L IS USM, ale teraz pytanie czy nie lepiej jednak Tamrona? Światło niby lepsze ale z drugiej strony AF bez porównania z tym Canonowskim. Co byście zrobili? Z drugiej storny Tamron znowu też 600 PLN tańszy...
Dzis przez jakies 15 min mialem to cudo w lapach)
Postrzelalem sobie troche do znakow drogowych i samochodow :PP Niby wszystko pieknie ale martwia mnie dwie rzeczy a mianowicie lekkie mydlo na 2.8 (w sumie
moge z czystym sumieniem stwierdzic ,ze problem wystepuje na dwoch 40D) i AF....
co do mydla :
f2.8
f4.0 Poprawe ostrosci widac golym okiem bez onaniozowania sie pod lupa
Strzelalem pare razy na zmiane w tych kombinacjach za kazdym razem wynik ten sam....
Co do AF jesli chodzi o ff/bf to bym sie zabardzo nie czepial wmiare trafia..moze minimalny ff ale praktyczie nie bral bym tego pod uwage, jest dobrze))
Gorzej troche z predkoscia jego dzialania,w niektorych momentach porafil 2 razy przeogniskowac po calym zakresie po czym ustawial ostrosc.
W trybie servo to na 2.8 mialem sporo fot nieostrych przymkniecie do f4 poskutkowalo wzrostem liczby fot moim zdaniem akceptowalnych ale i tak rewelacji nie
ma czasami potrafi mocno przestrzelic
Samochody poruszaly sie tak na oko z predkoscia okolo 60 km/h
A tu jeszcze testowa galazka jako bonus
p.s wiem ,ze troche kompresja zabila te fotyjesli ktos chce oryginaly prosze pisac na maila :P
Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 20-04-2008 o 19:54