A teraz pokaż mi post w którym napisałem,że jest boski?? idealny??
Tylko nie pisz mi Canon 200/2.8 bo to nie w temacie hehe <-- tak się kończy każda Twoja wypowiedź. Ty porównujesz zoom'a do stałki gdy wiekszość zoom vs zoom. I chyba tylko TY jedyny podajesz przykład stawiając Tamrona kontra stałka.
Ja tylko wnioskuję to co widziałem na fotach zaprezentowanych przez Cichego.I to co widać to po prostu widać. Czy ideał? - nie wiem nie mam tak dużego doświadczenia może jak Ty. Ale czy za tą cenę źle?? Hmm tutaj moje zdanie - bardzo dobrze czytaj - "nie ideał" - światło,kontrast, ostrość...etc.
Pozdrawiam
Ps. już nic wiecej nie pisz bo znam Twoja odpowiedź: C 200/2.8
A i na koniec : czy nie uważasz,że to dobrze jak ktoś porównuje go ze stałkami?Dla mnie dobrze - tylko trzeba pamiętać,że to w ciąż jest zoom
I jeszcze jedno warte uwagi,co zaznaczył już Cichy. Nie po to się kupuje zoom'a aby focic tylko i wyłącznie na 200mm. Dla mnie to też byłby bezsens - taki zakup.
To fakt. Nikt nie zabrania ale skoro ktoś porównuję to znaczy, że nie ma aż takiej dużej różnicy.Nikt ci przecież nie zabrania porównywania z czym chcesz. Cichy np. uznał za stosowne porównywanie do 85/1.2 i 135/2, możesz więc wrzucać tutaj sample z czego ci się tylko podoba.