a jaki silnik i przebiegNowe Punto, czy używany Golf ?ja wole seata
nie płacę za znaczek a mam volgswagena pod maską
a jaki silnik i przebiegNowe Punto, czy używany Golf ?ja wole seata
nie płacę za znaczek a mam volgswagena pod maską
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Dwa portreciki w macro, przymknięte i z oczami
http://www.negatyw.org/test/tamron70200/200mmmacro.jpg
http://www.negatyw.org/test/tamron70200/200mmmacrob.jpg
O obiektywach wiem prawie wszystko
tez już mi ślinka cieknie na niego, jeszcze troszkę poczekam ale zapewne go sobie kupie![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Czy mi się wydaje czy ten kot ma aberracje chromatyczną pod lewym okiem J, a tak na serio przymierzałem się do kupna C 70-200/f4, a tu taki tami wyskoczył, światło 2.8, jedyne co mnie powstrzymuje to FF/BF które lubi występować w tamronach, obiecałem sobie kupować tylko Canony żeby nie mieć z tym problemów bo wysyłanie takiego kilogramowego tamrona do serwisu gdzieś za granicą mi się nie uśmiecha i nie wiem co teraz zrobić, może ktoś mi doradzi.
A ja własnie wypisałem się z klubu. Myślałem, myślałem, myślałem... jakie 70-200 sobie kupić i po zastosowaniu metody kol. Kolaja kupiłem... 200/2,8. Mały, lekki, niezbyt drogi, a w sumie i tak większość zdjęć takimi zoomami robi się na długim końcu. Do tego mniej soczewek, więc i lepsza praca pod swiatło.
Jeśli umiesz się posługiwać stałką 200mm to będziesz zachwycony tym obiektywem. Mam od jakiegoś czasu i jest świetny, pod światło zero flar, kolory, kontrast, rozmycie tła cudowne i błyskawiczny USM. Takiego Tamrona wgniata w beton pod każdym względem, no może poza tym że nie ma zakresu 70-199mm :-)
Tez myślałem o tym C200L tym bardziej, że mam 99% stałeklecz jakoś na teleobiektyw mnie wzieło :P
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
A 200/2,8 to co? szeroki kąt?![]()
![]()
MMM, ja już stary jestem, wiekszość fotograficznego życia spędziłem ze stałkami. Z zoomów, to tylko 17-40 polubiłem, a w 200/2,8, to juz się zakochałem![]()