Pokaż wyniki od 1 do 10 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Napisałeś "I nie ma co ukrywać i psocić na niego", czyli wg ciebie skoro ogólnie jest dobry np. z powodu ceny to znaczy że nie należy w nim doszukiwać się wad.

Wyjaśnienie: psocić - najeżdzać/krytykować.
    Doszukiwanie się wad jak najbardziej na miejscu.

Cichy porównał do 85/1.2 i 135/2. Powiedz mu że "Tylko nie pisz mi Canon 135/2 czy 85/1.2 bo to nie w temacie hehe"

Tak ogólnie to jesteś bardzo niekonsekwentny. Raz twierdzisz że porównywanie ze stałkami jest bez sensu (kiedy pokazują słabości Tamrona np. fatalny bokeh), a innym razem piszesz "czy nie uważasz,że to dobrze jak ktoś porównuje go ze stałkami?Dla mnie dobrze" kiedy porównanie na niekorzyść Tamrona nie jest.
    A co do powyższego: Porównywanie ma sens ale z kolei ocenianie i faworyzowanie zoom vs stałka już nie. Chodziło mi tutaj o to,że Cichy porównuje i pokazuje różnice - według mnie nie zbyt duże.Miedzy Tamim,a stałkami 85/1.2 i 135/2.Plus dla Tamrona.

Natomiast Ty porównujesz z C 200/2.8 i jednocześnie krytykujesz i oceniasz Tamrona pisząc,że C 200/2.8 jest lepszy (w tym przypadku chodziło o bokeh). Ok - prawda.Tylko trzeba (po raz enty piszę) wziąść pod uwagę,że jest to zoom,a nie "stałka".I to trzeba mieć na uwadze co IMO jest bardzo istotną sprawą.

Po części przyznaję Tobie rację,że i owszem Twoj C 200/2.8 może ma i ładniejszy "bokeh" ale z Tamronem nie powalczy w zakresie 70-199

W skrócie:

Tami vs 85/1.2 i 135/2 - dużej różnicy nie widzę
    Tami vs C 200/2.8 - może i jest ale czy to tak odpychające od wyboru Tamrona
    Tami vs C 200/2.8 - teraz najlepsze : dla ogniskowych do 200mm - jak to pisałeś we wcześniejszych postach Tamron "Takiego Canona wgniata w beton"

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JiNN ; 15-04-2008 o 12:12

Uprawnienia umieszczania postów