Strona 50 z 83 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Moj problem polega na tym, iż szkło bedzie dosyc intensywnie eksploatowane. Koncerty w nocy - plenery - śluby - sport nieczęsto...

Czyli takie zastosowania, jak i u mnie. Sprawdzi się z nawiązką, a jak ci się rozleci po paru latach to sobie kupisz drugi, bo pewnie cena spadnie do tego czasu :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

z waszych wypowiedzi wnioskuję, że na bank nie brać Sigmy ... ale, po przeczytaniu recenzji na stronach 19-22 tego wątku jestem przekonany że tamron jest ostrzejszy od Canona 2.8 bez IS, ale biorąc pod uwagę, że nie jest aż tak solidnie wykonany(uszczelniony) a zdaża mi się cykać w zakurzonych miejscach to myślę o L tym bardziej ze mogę go mieć za ok 3300zł a Tamrona 2200 więc różnica nie jest taka ogromna...
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Uzależniony

Domyślnie

Mnie akurat najmniej martwi szczelność, a najbardziej brak IS... Przy ogniskowej 200mm na cropie to juz nawet ciężko się kadruje bez statywu ;-)

dlatego ja się wciąż bym łamał C70-200/4IS czy T70-200/2,8...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Mnie akurat najmniej martwi szczelność, a najbardziej brak IS... Przy ogniskowej 200mm na cropie to juz nawet ciężko się kadruje bez statywu ;-)
    W takim razie proponuję dokładnie przestudiować ten wątek.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Sober, czyli też u Ciebie Sigma odpada...a niby taka zachwalana, taka fajna... a ktoś zna wymiary i ciężar Tamrona?
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jeśli robisz śluby (to będzie obiektyw używany przy zdjęciach plenerowych?) to twoje pytanie jest trochę dziwne. Tamron to tańszy zamiennik Canona, przeznaczony dla amatorów którzy nie mają tyle pieniędzy żeby sobie kupić oryginalny osprzęt Canona. Ma on pewne wady a jego główną zaletą jest cena. Jeśli masz zarabiać na zdjęciach pieniądze to kup sprzęt znacznie bardziej niezawodny, dający pewność otrzymanych rezultatów.
    Ja już zdecydowałem się na Tamrona, jestem amatorem i stać mnie na droższego Canona ale po co przepłacać. Wyrosłem już ze snobizmu, do dzisiaj z tamtych czasów pozostał mi kabelek między CD a wzmacniacz za 950$, teraz myślę głową a nie ego. W tym wypadku wydaje mi się że jedyna wyższość Canona to IS i literka L

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta

dlatego ja się wciąż bym łamał C70-200/4IS czy T70-200/2,8...
    Dlatego ja czekam na Tamiego 70-200/f4 VC Jak widać po 17-50/2.8 i tym wątku celność sie poprawiła czyli Tamron musiał dokładniej przestudiować transmisje z puszki do obiektywu, FTM uszczelniena i takie tam są mi niepotrzebne, bo chce lepszej jakości ale prof nie jestem i nie będę no i kasa

Albo takiego T70-300/f4 VC.... pomarzyć
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 06-06-2008 o 12:20

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam

stałem sie posiadaczem tego szkielka jak narazie
    pełna satysfakcja....ale prawdziwy sprawdzian jutro ) fakt szybki to on nie jest
    ale cena/jakosc bdb lider itp

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
    Witam

stałem sie posiadaczem tego szkielka jak narazie
    pełna satysfakcja....ale prawdziwy sprawdzian jutro ) fakt szybki to on nie jest
    ale cena/jakosc bdb lider itp
    To szybciutko dawaj tu jakiś portret no i właśnie jakieś szaczere pierwsze odczucia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    (...)
    Docelowo Canon bedzie zmuszony obnizyc cene za 70-200/2.8 L
    (....)
    Nie wiem czemu ale w to bardzo wątpię 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 50 z 83 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów