Strona 67 z 83 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W kategorii AF - sigma.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja mam luzy ze wszystkimi obiektywami, rowniez z L'kami, Ty masz luzy tylko z Tamronem?
    tylko z nim
    Canon FF

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Było na forum stukrotnie : Rozszerzalność metalu pod wpływem temperatury. W pewnych warunkach po prostu muszą być luzy, żeby w innych warunkach można było w ogóle wpiąć szkło. Ja takowe luzy w swoim C70-200 2.8 i To11-16 2.8 zarówno na 350d jak i 50d oraz 300v mam i się tym nie przejmuję (póki to są luzy typu "obracam się wokół osi optycznej", a nie "pochylam się na boki względem osi optycznej").

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

micles dzieki
    Canon FF

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W kategorii AF - sigma.
    Cichy, bardzo imponuje mi Twój obiektywizm*, zwłaszcza że jesteś sprzedawcą wyrobów Tamrona. Ostatnio tak zaimponowała mi Pani w sklepie Bytomia, która szczerze przyznała, że nie ma "na stanie" krawata pasującego do mojej koszuli. :-D

* -Taka gra słów. Pojęcie "obiektywizm Cichego" można rozumieć jako: fachowiec w dziedzinie sprzedaży obiektywów.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Cichy, bardzo imponuje mi Twój obiektywizm*,
    No wiesz, to, że Cichy jest obiektywny, to jedno, ale przecież nie będzie wmawiał, że Tamron ma najszybszy AF w porównaniu z konkurencją, bo przyjdzie pierwszy, lepszy user Sigmy i bez trudu mu udowodni, że sie myli;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No wiesz, to, że Cichy jest obiektywny, to jedno, ale przecież nie będzie wmawiał, że Tamron ma najszybszy AF w porównaniu z konkurencją, bo przyjdzie pierwszy, lepszy user Sigmy i bez trudu mu udowodni, że sie myli;-)
    Z tą Sigmą to też nie tak do końca przecież. Sigma ma stosunkowo wolny ten swój HSM (miałem 70-200 i 50-500). Szybki to jest dopiero USM w Lkach. Tamron jest dość wolny no i głośny. Inna sprawa to celność. W Tamronie nie miałem żadnych kłopotów, jednakże w ujęciach mało dynamicznych. Canon oczywiście radzi sobie najlepiej, a o Sigmie to się różnie słyszy. Moje w Nikonie chodziły dość dobrze, a jak to jest w Canonie to już najlepiej wiedzą ci, co używają
    O obiektywach wiem prawie wszystko

offca11
    Guest

Domyślnie

Mimo, ze sie nie udzielam na tym forum (choc czytam czesto) jednak chciałbym dodac swoje 3grosze. Sam poszukuje czegos "fajnego" w zakresie 70-200mm. Juz byłem zdecydowany na sigme - doszedlem do wniosku ze HSM dobra rzecz a na dlugim koncu moge sobie przymknac a fotki do albumu rodzinnego i tak moga byc na pelnej dziurze bo i tak nikt nie zobaczy roznicy w formaczie 10x15. Poszedłem do sklepu podpinam szkielko, zostawiajac kase w zastaw prosze sprzedawce abym mogl wyjsc na chwilke na zwnatrz i zobaczyc jak sie sprawuje. Byl piekny sloneczny dzien. Nie bylo FF,BF, szybko i cicho ale af czesto sie mylił, strzelajac do tablic rejestracyjnych (sloneczna pogoda) potrafil przebiec dwa razy caly zakres i dopiero wtedy trafic. W 70% bylo szybko, cicho i celnie ale nie po to wydaje 3200zl by miec 30%fotek spapranych i to przy takiej pogodzie to co bedzie sie dzialo wieczorem. Mysle ze pewnie taki egzemplarz i nie chce gadac z moim 40D. Na sklepie nie mieli innej sztuki wiec zrezygnowałem. Pare dni póżniej znajomy znajomego pożyczył mi ta sigme na pare godzin i objawy byly identyczne. Po co mi cichy i szybki af jak jego skuteczność jest dość marna. Mam tamiego 17-50/2,8 gdzie af swietnie sie sprawuje nawet w kiepskich warunkach (celność) moglby byc tylko cichszy bo predkosc do moich potrzeb jest ok.
    Mam jeszcze ogromna prośbę czy jest ktoś z Krakowa kto ma rzeczonego Tamrona 70-200/2,8 i pokazalby mi go jak sie sprawuje w akcji?? Czekam na info i z góry wielkie dzieki GG:5772383

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Od jakiegoś czasu rozglądam się za szkłem 70-200. Kiedyś miałem służbowego Canona 2.8 za czasów kiedy fociłem piłkę nożną. Teraz nie zajmuję się już takimi tematami a fotografią zdecydowanie bardziej statyczną. Czytam więc i ten wątek o Tamronie i już w zasadzie byłem zdecydowany poświęcić światło 2.8 na rzecz Canona f/4... no bo czytam jaki to tragicznie wolny jest Tamron. Ale... czytać to jednno, a sprawdzić to drugie. Udałem się więc dziś do sklepu w celach testowych. Muszę więc przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Szkło ostre (ale to było już wiadomo), nie jakieś tragicznie głośne ale... no tak, demonem prędkości to on nie jest i gdybym dalej focił sport to na pewno bym go nie wybrał... ale w obecnej sytuacji... uważam, że to jest doskonałe szkło do tego co mi potrzeba, a AF jest przede wszystkim celny.
    Wybór pada więc na jaśniejszego ale wolnego Tamrona.
    Teraz trzeba tylko znaleźć dobrą ofertę.
    W sklepie był po niecałe 3000zł z możliwością urwania 100-150zł.
    Zastanawia mnie też czemu na alledrogo zdjęcia przedstawianych egzemplarzy różnią się paroma szczegółami... było już o tym ale jakoś nie znalazłem wyjaśnienia.
    Cóż... poszukiwania trwają
    Wiem, że nic nie wiem :/

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Słuchajcie a czy możliwe jest to aby Tamron którego używam od roku pięknie działał na 30D a na 5d mark 2 miał dla ogniskowych 70-150 Front focus a przy 200mm miał Back focus? Bo zmartwiłem się tym strasznie....

Strona 67 z 83 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów