Strona 47 z 83 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Ile Jest wersji tego Tamrona? Przeglądając zdjęcia na aukcjach zauważyłem różnicę mocowania statywowego. Jedne mają wcięcie na górnej powierzchni stopki, a inne są płaskie? Np. u Cichego jest wcięcie a u Kristopherosa nie ma.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pytanie, czy się różnią tylko tą nieszczęsną stopką, bo na tych zdjęciach z aukcji (nie wiem, skąd one pochodzą) to szkło wygląda zupełnie inaczej niż te, które ja mam. Spójrzcie w okolicę podziałki odległości.

No i nadal twierdzę, że zdjęcia które pokazał towersiwy są mydlane (tym bardziej, że zrobione 5d).

Ktoś może kupił z niemieckiej dystrybucji ? Jakiej one są produkcji ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

No tak teraz zauwazyłem. Dokładniej to widać na aukcji Ghandini. Obok siebie dwa różne zdjęcia tego obiektywu. Jedna fotka z dpreview a druga chyba ze strony Tamrona. I mamy zbawę "Znajdź jak najwięcej różnic" ;-)
    Ostatnio edytowane przez WaldekA ; 19-05-2008 o 11:15
    Kiedyś tu była stopka:-)

Domyślnie

na tym zdjęciu na dole jest kreska, a na górze kropka

tak wogóle to witam;-) ;-)

ciekawe jak AF do sportu sie nada?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krystian Zobacz posta
    ciekawe jak AF do sportu sie nada?
    Było, nie nada się, chyba że ostrzenie z boku.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Troche odswieze temat.
    Kupilem Tamron 70-200/2.8 tydzien temu.
    Podpisuje sie pod ogolnymi opiniami innych
    Obraz - zyleta - na kazdej przeslonie i ogniskowej
    Plastyka, bokeh - mi akurat b. odpowiada.
    Obudowa solidna, choc bez rewelacji, pierscienie chodza plynnie.
    W komplecie bogate wyposazenie.
    AF - jak juz napisano, nie ma co porownywac do USM ale tez nie ma tragedii.
    Generalnie nie jest tak piskliwy jak w 17-50/2.8. Szumi, owszem - ale nie bzyczy
    Szczerze mowiac czytajac opinie osob, ktore sklonily sie w strone EF 70-200/4 L spodziewalem sie nie wiadomo jakich problemow z szybkoscia pracy silnika AF...
    ... tymczasem jestem po reportazu z wyborow miss ziemi zachodniopomorskiej, gdzie raczej nie bylo jasno i autofocus spisal sie doskonale.
    Na okolo 200 zdjec, ktore ustrzelilem - nieostrych wyszlo moze ze ~ 20 i to bardziej z mojej winy (np. zle ustawiona migawka) niz z powodu celnosci obiektywu.
    Link do fotorelacji ponizej:
    http://www.rozrywka.wszczecinie.pl/m...otorelacje,0,0
    (obiektyw podpiety do 30D, wszystko w RAW, lekko wyostrzone w PS po zmniejszeniu rozmiaru zdjecia)
    W trybie ciaglego AF ostrzac z boku da rade jak najbardziej, w innych przypadkach nie polecalbym
    Sportu nie foce, wiec mi AF tamrona w zupelnosci wystarcza.
    Jeszcze tylko z ciekawosci przejde sie na jakis koncert, zeby w jeszcze gorszym oswietleniu sprawdzic celnosc AF, ale w sumie jestem spokojny co do tej kwestii.
    Za obiektyw dalem 2489 pln - wzialem na firme znajomego, wiec po odliczeniu podatku VAT wyszlo 1940 pln :]
    Za 1940 pln mozna wybaczyc niedoskonalosc pracy AF (porownujac go z USM), jezeli sie wezmie pod uwage co ten obiektyw wyprawia na kazdej ogniskowej i przeslonie.
    Polecam to szklo jak najbardziej!
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 26-05-2008 o 21:33

Domyślnie

Testowałem - tak na szybko - mojego Tamroniera 70-200 2.8 z Canonowskim 70-20 2.8 IS. Wynik był taki, że jakość zdjęć z obu obiektywów była nie do odróżnienia ... Dla mnie - a przede wszystkim dla osób którym pokazywałem zdjęcia tego samego motywu wykonane różnymi obiektywami... Nie wykonywałem zdjęć tablicom testowym, to były twarze oraz zwyczajne motywy.

Pomijam kwestię szybkości i głośności silnika AF - wiadomo. Pomijam kwestię stabilizacji obrazu - wiadomo. Ale Canon jest 3 razy droższy od Tamrona ..

Później wrzucę kilka zdjęć, które wykonałem tym obiektywem na tegorocznych Juwenaliach (m.in. z koncertu Lady Pank).

Pozdrawiam.

Ps. Testowałem też na szybko Tamrona z Canonem 70-200 4.0 - i szczerze mówiąc to albo trafiłem na walnięty optycznie egzemplarz Canona albo pomiędzy nimi była dramatyczna różnica w jakości (na korzyść Tamroniera).

darkon
    Guest

Domyślnie

trochę odświeżę temat
    Mam zamiar kupić ten obiektyw, niestety nie będę miał możliwości sprawdzenia go ze swoim body, napiszcie czy w testowanych przez was egzemplarzach zdarzał się FF/BF ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeden mój klient miał FF na swojej puszce, z drugim egzemplarzem było troche lepiej, a koniec końców się okazało, że to body było rozregulowane. Na moich 5d i 350d wszystkie równo trafiały, ale podkreślam, do sportu się nie nada.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja jak kupowalem 70-200/2.8 podpialem dwie sztuki, obie celowaly w punkt.
    Na Twoim miejscu darkon kupowalbym wysylkowo, bez obaw.
    Warto tez obejrzec:
    http://www.youtube.com/watch?v=w4szg...eature=related
    Widac, z jaka szybkoscia pracuje AF.
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 03-06-2008 o 13:44

Strona 47 z 83 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów