Strona 44 z 83 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Dopiero zaczyna Awatar Mariozii
    Miasto
    Skarżysko-Kamienna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    To AF w Tamronie jest gorszy niż w tej kiepskiej i drogiej eLce z ciemnicą w postać f/4?

A miało być tak pięknie...
    Tak. AF w Tamronie zdecydowanie słabszy, wolniejszy i głośniejszy niż w tej jak ją nazwałeś kiepskiej eLce. Dla mnie EF właśnie zdyskwalifikował Tamrona. Do pstrykania kwiatków i spinaczy do testów może być jednak do pracy odpada. Też żałuję,ze Tamron znów "dał ciała" bo jednak światełko by się przydało... :/
    Swoją drogą eLka tekże ma swoje wady,ale pomimo tego zyskała więcej plusów niż Tami.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

tom170 - wybacz ale czy ja napisałem ze tamron jest mydlany?, Cichy zasugerował ze jest mydło, nie mam zadnego doswiadczenia z tamim 70-200, cichy ich przechukał pewnie juz sporo wiec zdaje sie na jego opinie i skoro moze być lepiej a ja moge sobie wymienic to tak uczynie choć nie wiem jak to bedzie w praktyce, poniewaz 4 egzemplarze wygladaja na identyczne... wiec całosc o robieniu odbitek jest troche nietrafiona

marek808 - przytoczyłem zdjecia z owej stałki poniewaz było bardzo głosno o niej przy tescie tamiego 70-200 a ze cos takiego mam to stwierdziłem ze warto pokazac, jesli uwazacie inaczj to pisze prosbe do modera o cołkowite wyczeszczenie tego wątku z moich opini.
    Powiedz mi czy ja w jakis sposob szkodze cichemu?(cz w jakis sposob staram sie oczernic lub zafałszowac prawde? ) czy nie moge byc zwykłym użytkownikiem który szuka wygodnego i w miare taniego (do mozliwosci) szkiełka takim miał byc tamron nie tylko w moich załozeniach ale i pewnie w założeniach projektantów...dla mnie te zdjecia wydawały sie oki, dlatego je tutaj wrzuciłem, gdybym sam wydedukował ze szkiełko jest do bani to nic bym nie wrzucał, dlatego jestem ciekaw tego co dostane po wymianie.

Cichy, pewnie mocowania mamy takie same, moze mam bardziej "czułe dłonie"

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 15-05-2008 o 14:57

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jednak chyba nie mamy tych samych mocowań, skoro piszesz, że oszczędzili i różni się od farby na tubusie. A u mnie jest dokładnie taka sama.

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-05-2008 o 15:04
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Powiedz mi tylko czy od spodu jest szorstkie czy gładkie?? jesli gładkie bez oporów tak jak tubus, to stawiam mega LOL-a i pytam co jest grane ?

Domyślnie

A jak wygląda szybkość AF jeśli chodzi o porównanie z Sigmą 70-200/2.8 APO HSM?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Powiedz mi tylko czy od spodu jest szorstkie czy gładkie?? jesli gładkie bez oporów tak jak tubus, to stawiam mega LOL-a i pytam co jest grane ?
    Zupełnie nie rozumiem, co od spodu ? Tubus u mnie jest cały szorstki, tak samo jak mocowanie. Stopka cała szorstka, z dołu tam gdzie gwint i z góry, a jeśli chodzi o miejsce "tarcia", czyli po zdjęciu mocowania, tubus szorstki - mocowanie gładkie.

Jeszcze moje porównanie, te same ustawienia, jpg prosto z aparatu. Niestety, stałki 200 nie posiadam, a na 200mm już wrzucałem wcześniej sporo zdjęć.

135 L @ 2.8

http://img231.imageshack.us/img231/8953/img5191rn7.jpg

Tamron 70-200 @ 2.8

http://img232.imageshack.us/img232/7540/img5195sh1.jpg
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-05-2008 o 15:22 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Oki nie ma sensu dalej tego ciągnąc, takie subiektywne odczucia należa do każdego użytkownika jednym cos odpowiada innym nie, mi by odpowiadało gdyby ta dolna czesc (tam gdzie jest gwint do mocowania płytki) była taka jak jest w 100-400 - 70-200 itp ( chodzi o jakosc faktury, cos czego nie da sie od tak opisac, tylko trzeba dotknąć) taka nie jest i na tym koncze sprawe ze stopką, mocowanie czy jak to ktos zwie. Opinie o szkle na podstawie 4 egzemplarzy juz sobie w miare wyrobiłem i na tym koncze.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 15-05-2008 o 15:26

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

czyli jakie? kupujesz?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja pociągnę sprawę stopki, w 70-200 i 100-400 często mi się "przekręcała" już na statywie, a tutaj jest trochę szersza, co powinno pomóc. I o ile mam sporo zastrzeżeń do innych rzeczy (np. brak "meszku" w tulipanie, brak lepszego silnika, brak ogranicznika pracy AF) to mocowaniu statywowemu dałbym najwyższą ocenę.

Początki nałogu

Domyślnie

Czyżby winieta na jednym ze zdjęć?
    Mordo Ty moja !

Strona 44 z 83 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów