"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja się pozbyłem 28-75 na rzecz Sigmy 24-60Ale żeby nie było, to sprzedam chyba 135 L, bo 70-200 mi świetnie leży jako szkło reporterskie z półdystansu.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 08-05-2008 o 16:51
O obiektywach wiem prawie wszystko
No to powiem szczerze, ze nie rozumiem...![]()
Jesli 70-200 zamieniles na 135, to pewnie ze wzgledu na jakosc i swiatlo - a teraz piszesz, ze chetnie wymienisz 135L na Tamrona 70-200...
To co Cie sklonilo do wymiany (chyba) najlepszego szkla Canona na Zooma ze stajni Tamrona a w dodatku z gorszym swiatlem?
Bo gdybys zostawil 135L i wymienil 70-200 Canona na Tamrona, to rozumiem, ale tego ruchu - NIE![]()
Ale ja mam obydwa te szkła, wcześniej nie miałem 85 L, a teraz mam i po 135 sięgam rzadko, właściwie odkąd kupiłem, to wcale.
Czyli rozumiem, ze 135L zastapilo 85L a 70-200 IS Canona chcesz zamienic na 70-200 Tamrona? To mam takie pytanie - dlaczego? Szklo z IS-em nawet mniej ostre ale z IS-em jest w tym zakresie o wiele bardziej uzyteczne.
Ale ja IS już się dawno pozbyłem...