Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
Wydaje mi się, że JiNN tym stwierdzeniem miał na myśli obiektywy 70-200 2.8 czyli dwa Canony i dwie Sigmy, aczkolwiek niech on skoryguje swoją wypowiedz.

Moim zdaniem na 200mm stałka jest oczywistym zwycięzcą pod względem optycznym. Pod względem użytkowym, większość preferuje obiektywy klasy zoom, gdyż jest to lepszy wybór pod kątem użytkowania.
Z kolei T70-200 vs C70-200L również ciężko porównać. Pierwszy zaczyna się od 2.8 drugi na 4. W teorii domknięty tamron powinien zmiażdżyć maksymalny otwór względny 70-200L (zaznaczam W TEORI - bo nie wiem jak jest ). Canon ma tę przewagę, że ma USM, co miejscami na pewno jest zbawieniem, ale nie jest niezbędne. (20 lat temu mieli Hand Focus i też były super foty )

Nie mniej jednak ustalmy coś: to fotograf robi zdjęcia, a nie obiektyw z puszką Wg. mnie dobry fotograf, z większości obiektywów wyciągnie super zdjęcia.
Tutaj troszeczkę wyłapał kolega o co mi chodzi i co próbuję tak starannie/na siłe pokazać.

Własnie powinien ale czy tak jest - takiego testu nie mamy.Ale teoria nie zawsze jest taka jak ja piszą.Dlatego ja też nie pisałem na siłę,że jest on lepszy.Moim zdaniem powinien być.

A druga sprawa jeżeli mamy porównywać T 70-200 2.8 z C 70-200 2.8 L to również istotną rolę tutaj gra cena.No no chyba nikt nie smie powiedzieć,że różnicy nie ma w cenie.I tutaj też + dla Tamrona o ile jakością zbyt nie odbiega od Canona.

A tutaj MMM

Pisałem w tym wątku już kilka razy że cenowo Tamron nie ma konkurencji, ostatnio dzisiaj o godzinie 15:03 (na poprzedniej stronie jest post) ale ty dalej uparcie chcesz rozmawiać sam ze sobą, wymyślając jakieś bzdurne "gry" ze śmiesznymi "podchwytliwymi" pytaniami i oczywistymi odpowiedziami.

Ktoś ci za to obiecał zniżkę przy kupnie tego Tamrona czy co?

Tak nawiasem mówiąc to chyba koledzy z Nikonami powinni się bardzo z tego obiektywu ucieszyć, bo z tego co wiem to w tamtym systemie za dużego wyboru w takich tele nie ma.
Widzisz zadałem pytanie wcześniej - nie odpowiedziałeś.
Widzisz zadałem pytanie jeszcze wcześniej - nie odpowiedziałeś.

Po prostu nie znasz odpowiedzi.Bo takiej nie ma

A co do zniżki to nikt mi nic nie obiecał szkoda hehe Pozatym ja zamierzam zakupic C 70-300 IS USM bo 100mm dla mnie różnice robi. Ale po tym teście za taką cene nie wiem czy nie zrezygnuję ze 100 mm i IS na rzecz światełka 2.8 w tele Czas pokaże Bo niestety ze względu na cene nie mogę być posiadaczem C 70-200 2.8 L ( prawie 2 x tyle kosztuje co Tami) ale tutaj Tamron w cenie 2.500 ze światłem 2.8...daje do myślenia.

Pozdrawiam MMM hehe dla mnie da dyskusja się skończyła.