Pokaż wyniki od 1 do 10 z 821

Wątek: [test] TAMRON 70-200 2.8 Di LD Macro

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Wygląda na fenomenalne szkło. Niestety pogoda jest beznadziejna i nie widać jak oddaje kolory w pełnym słońcu. Ale zapowiada się naprawdę super.
    Ja mam już dość tej szarzyzny...
    W takiej "szarzyźnie" są idealne warunki do pokazania kolorów. Temperatura barwowa światła 5500K jaka jest przy pochmurnym niebie idealnie oddaje wszystkie możliwe kolory.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W takiej "szarzyźnie" są idealne warunki do pokazania kolorów. Temperatura barwowa światła 5500K jaka jest przy pochmurnym niebie idealnie oddaje wszystkie możliwe kolory.
    Prz pochmurnym niebie lub w cieniu jest znacznie wyższa temperatura barwowa. Co najmniej 6500K. Dlatego przy pochmurnym niebie jest niebieska dominanta.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark_solo Zobacz posta
    Prz pochmurnym niebie lub w cieniu jest znacznie wyższa temperatura barwowa. Co najmniej 6500K. Dlatego przy pochmurnym niebie jest niebieska dominanta.
    200/2.8L jakoś przy pochmurnym niebie daje inne kolory i wg mnie wbija Tamrona w ziemię.
    Zdjęcia są kompletnie nie ruszane, wszystkie ustawienia (łącznie z nasyceniem i picture style) na standard, aparat 30D, zrobione przy pochmurnym niebie.

Ja nie chcę udowadniać że Tamron jest gorszy, bo to akurat oczywiste, pokazuję wam tylko coś jako punkt odniesienia do 'fenomenalnej' jakości.

Uprawnienia umieszczania postów