Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Ptaki

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Miejsca ciekawe fotograficznie

Witam,
    brakuje mi trochę na forum czegoś w rodzaju poradnika, gdzie można znaleźć ciekawe tematy do fotografowania.

Teraz akurat chciałbym się poradzić, czy macie jakieś swoje miejsca, gdzie można fotografować ptaki. Sam też spróbuję się podzielić moimi, jeśli znajdą się zainteresowani. Najlepiej, jeśli obok miejsca podacie, jakie gatunki można tam "ustrzelić", ewentualnie o jakiej porze roku. Jeśli ktoś ma swoje sposoby podejścia w danym miejscu bliżej do zwierza, też proszę o informacje.

pozdrawiam

P.S> może pomysł na stały dział w forum
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 21-05-2005 o 21:51
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Teraz akurat chciałbym się poradzić, czy macie jakieś swoje miejsca, gdzie można fotografować ptaki.
    Tez sie jakos przy okazji dyskusji nt. obiektywu do focenia ptakow rozgladalem, i wiesz co? Google pomogly ;-)

http://www.birding.gt.pl/index2.html

Jest pare opisow roznych okolic, z tego co widze to Siemianowka rulez... bylem tam nawet z 8 lat temu ale jako wedkarz... o foceniu nawet nie snilem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Jest pare opisow roznych okolic, z tego co widze to Siemianowka rulez... bylem tam nawet z 8 lat temu ale jako wedkarz... o foceniu nawet nie snilem ;-)
    Wpadnij do mnie któregoś pięknego weekendu, to się może razem wybierzemy. Ode mnie jakieś 50km.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

kiedys widzialem swietna strone spoterow spod okecia, wszystko ladnie opisane gdzie jak kiedy, nawet mapka byla. Szukalem troche, ale nigdzie nie znalazlem opisu innych lotnisk w Polsce, a szkoda. W najblizszym czasie wybieram sie na duze ptaki do balic wiec mzoe sam stworze jakis poradnik :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Witam,
    brakuje mi trochę na forum czegoś w rodzaju poradnika, gdzie można znaleźć ciekawe tematy do fotografowania.

Teraz akurat chciałbym się poradzić, czy macie jakieś swoje miejsca, gdzie można fotografować ptaki. Sam też spróbuję się podzielić moimi, jeśli znajdą się zainteresowani. Najlepiej, jeśli obok miejsca podacie, jakie gatunki można tam "ustrzelić", ewentualnie o jakiej porze roku. Jeśli ktoś ma swoje sposoby podejścia w danym miejscu bliżej do zwierza, też proszę o informacje.

pozdrawiam

P.S> może pomysł na stały dział w forum
    Ptaki to nie wiem, aczkolwiek sam ostatnio miałem okazję - zupełnie niezamierzoną - fotografować dużo samolotów pasażerkich -> pogoda się zmieniła i w związku z tym samoloty podchodziły do lądowania w zasięgu obiektywu

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Wpadnij do mnie któregoś pięknego weekendu, to się może razem wybierzemy. Ode mnie jakieś 50km.
    Bardzo chetnie, rozlewiska Narwi tez bym odwiedzil. No i okolice Kopnej Gory (tuz za Sokolda), bylem tam dobre nascie lat temu w lesniczowce przez 2 tygodnie na wczasach... piekne lasy Puszczy Knyszynskiej, a w niej rysie i zubry :-)

Taa... czlowiek sie rozmarzyl przy sniadaniu... pora przeczytac z uwaga jeden z postow iczka w topicu o obiektywie do ptakow (ten, w ktorym cos ;-) wspomina o wolnym czasie), pokiwac ze skrucha glowa i... zbierac sie do pracy

Ale nie ma co zalamywac rak... zawsze jest ZOO pod reka
    Zartuje - oczywiscie bede sie staral w tym roku powyskakiwac tu i owdzie ze sprzetem na "polowanie" (bardziej rekreacyjnie niz z nadzieja na wygranie WPP ;-)).

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najpięniejsza do ptaków to jest Biebrzański Park Narodowy i ciężko go troche pobić w tej materii - np. okolice Goniądza, niestety zadupie troche i wejście na bagna z aparatem nie zawsze może należeć do przyjemności. Jest to chyba jedyne miejsce, gdzie jeszcze uchowały się niektóre gatunki ptaków

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Tez sie jakos przy okazji dyskusji nt. obiektywu do focenia ptakow rozgladalem, i wiesz co? Google pomogly
    Wlasnie mialem to samo na mysli piszac, ze nie trzeba byc 'topografem-ornitologiem' zeby takie rzeczy wiedzeic (thx google) ...niestety iczek nie zalapal i sie urazil

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    Najpięniejsza do ptaków to jest Biebrzański Park Narodowy
    Taaaa... myslalem o rozlewiskach Biebrzy, a piszac o Siemianowce wypalilem z rozlewiskami Narwi (Siemianowka to zbiornik retencyjny na Narwi wlasnie) ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bilowieza, Biebrza, Narew... jednym slowem - podlasie..

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów