Strona 17 z 50 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Mieszany widok

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Nie marudzmy wiec panowie, nasze problemy w porownaniu z serwisem Nikona to pikus.. tamten to dopiero "rulez"
    Qrcze, nawet cytat zamiescilem, zeby bylo wiadomo, do czego odnosi sie to "rulez". Koledzy, prosze czytac ze zrozumieniem. Dziekuje.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Czacha lubi serwis Nikona,
    Tomasz kocha Sony,
    oskarkowy - wiadomo Canon.
    Jest dobrze.
    Może teraz zaczniemy pisać pozytywne przykłady. Tak dla sprawdzenia zasady, że "myśl jest twórcza". Bo jak widzę, to wszystkie serwisy są do tyłka. To już chyba tylko modlitwa pozostaje. No bo prawa rynku jakoś u nas nie chcą zadziałać.

Coś już napisał
    Miasto
    Wiskitki

Domyślnie

Z kfiatków sewisowych.. Mikie oddał swojego D70 z BGLODem do
    serwisu Nikona na Postępu, usterka została naprawiona, a w prezencie
    zamiast DOF ma MLU

Stan taki będzie trwał, dopóki nie będzie konkurencji pomiedzy serwisami
    gwarancyjnymi, petycje ani utyskiwanie tego nie zmienią..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Versailles,France

Domyślnie

Ja mialem historie z serwisem Minolty we Francji.
    Byla to analogowa Minolta ktora posiadalem od pieciu lat.
    Wysiadla prawdopodobnie migawka ,pojechalem do serwisu osobiscie.
    W recepcji Pan mi powiedzial,ze musze zostawic aparat do sprawdzenia
    i mi wysla kosztorys,jesli sie zgodze to naprawiaja a jesli nie to place za wycene-bodajze 50 frankow FR.
    Po trzech dniach dzwoni serwis,ze wyslali kosztorys i taka kwota naprawy
    (juz nie pamietam sumy) wiem ,ze to bylo dosc duzo ,niewiele mniej niz nowy bez obiektywu,wiec odmowilem.
    Pojechalem odebrac pudelko-z mysla ze zrobie to w Polsce.
    Zaplacilem za kosztorys ,wracam do domu.

Zakladam obiektyw-wlaczam aparat i ........ to gnoje ukradli mi baterie!!!!!
    Juz mialem dzwoinic do nich,ale w domu mialem inna wiec zalozylem ,
    wlaczam i........................aparat dziala - po dokladnych ogledzinach widac bylo ze srubki byly "ruszane" .
    Prawdopodobnie naprawili niesadzac,ze klient odmowi
    a pozniej zapomnieli "zepsuc" .
    40D+17-85kit,50 1.8,430EX II,
    2CF SanDisk 4G,Wszystko w plecaku TREKKER 200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleksw
    ........ to gnoje ukradli mi baterie!!!!!
    .
    Przecież mówiłeś, że to francuzy.....

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jak zakonczyl sie pomysl wyslania wszystkiego o czym piszecie na dpreview.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jednak nadal bede twierdzil, iz nasz Canon nie ma obowiazku przyjmowania reklamacji po 12miesiacach od daty zakupu, nawet jesli na gwarancji jest podane 24, ale sprzedaz byla dokonana poza teren naszego panstwa.

Jest to unormowane prawnie, a Ci co nie wierza moga do nich zadzwonic i sie zapytac dlaczego jest tak, a nie inaczej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Jednak nadal bede twierdzil, iz nasz Canon nie ma obowiazku przyjmowania reklamacji po 12miesiacach od daty zakupu, nawet jesli na gwarancji jest podane 24, ale sprzedaz byla dokonana poza teren naszego panstwa.

Jest to unormowane prawnie, a Ci co nie wierza moga do nich zadzwonic i sie zapytac dlaczego jest tak, a nie inaczej.
    Ja tam się nie znam, ale mnie uczyli prawnicy, że prawo lokalne (polskie w tym przypadku) ma mniejsze znaczenie niż prawo europejskie. Jeżeli gdzieś jest odwołanie do dyrektywy unijnej mówiącej o 24 miesiącach to sorry będą 24 miesiące bo .pl jest w .eu

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Ja tam się nie znam, ale mnie uczyli prawnicy, że prawo lokalne (polskie w tym przypadku) ma mniejsze znaczenie niż prawo europejskie. Jeżeli gdzieś jest odwołanie do dyrektywy unijnej mówiącej o 24 miesiącach to sorry będą 24 miesiące bo .pl jest w .eu

haha chyba prawnicy z LPR lub innego skrajnego ugrupowania dla których wszystko jest na odwrót

Oczywiście nadrzędne jest prawo lokalne jezeli jest "gorsze" to można się jedynie sądzić w odpowiednich instytucjach europejskich które to mogą na drodze formalnej wymuszać na kraju zmiane przepisów.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Cytat Zamieszczone przez popmart
    haha chyba prawnicy z LPR lub innego skrajnego ugrupowania dla których wszystko jest na odwrót

Oczywiście nadrzędne jest prawo lokalne jezeli jest "gorsze" to można się jedynie sądzić w odpowiednich instytucjach europejskich które to mogą na drodze formalnej wymuszać na kraju zmiane przepisów.
    Może trochę naprostuję.

Mamy 3 rodzaje aktów prawnych wydawanych przez Komisję Europejską w następującej hierarchii:
    1. Zalecenia
    2. Dyrektywy
    3. Regulacje

ad. 1 Zalecenia nie mają charakteru przepisów prawnych, są raczej wyrażeniem przez Komisję stanowiska w określonej kwestii oraz sformułowania postulatów wobec konkretnych podmiotów.

ad. 2 Dyrektywa (często wydawana, jeżeli zalecenie nie poskutkowało) rodzi dla krajów członkowskich obowiązek przetransponowania jej przepisów do własnego porządku prawnego.

ad. 3 Regulacja jest to najwyższy rangą akt prawny Komisji i, w odróżnieniu od dyrektywy, automatycznie wchodzi do porządku prawnego Wspólnoty, bez konieczności wprowadzania przez poszczególne kraje UE.

Strona 17 z 50 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów