Strona 2 z 58 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Nie da się ukryć, że bardzo mądrze piszesz. Jutro zapowiada się wyjątkowo ciekawa dyskusja. Dziękuję za podpowiedzi.
    Skoro już pachnie sądem, to może jakiegoś swojego świadka weź, byle nie członka rodziny.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    Przede wszystkim nie gadaj z baba z wasami
    Niby się nie znamy a już Cię kocham
    the silence is deafening

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Koniecznie napisz co osiągnąłeś.
    Ja też tam się wybieram, bo coś mi się zdaje, że z moim 50/1.8 też mam mały FF. O dziwo pozostałe obiektywy (a wszystkie alternatywnych producentów) ostrzą w zasadzie w punkt. Testów linijkowych nie robiłem, ale "na pudełkach" tak mi to wychodzi. Co prawda nie ta k(l)asa sprzętu co u Ciebie, ale w końcu tez jestem klientem. Zobaczę jak Ciebie potraktowali i przygotuję się odpowiednio
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Skoro już pachnie sądem, to może jakiegoś swojego świadka weź, byle nie członka rodziny.
    żadnego świadka. wszystko na piśmie. niech się na piśmie skompromitują i sami podłożą. świadek to świadek. a papier wszystko przyjmie

proponuję tak: niech się*wygadają z tymi ichnimi mądrościami, a potem poproś o ekspertyzę na piśmie, ponieważ chcesz dochodzić swoich praw jako konsument. jeżeli trzykrotnie nie naprawią to MUSZĄ wymienić na nowy - zresztą przeczytaj dokładnie formułki gwarancyjne Canon Polska. to jest puszka kupiona u nich czy Europe? może zbywają gwarancję europejską czego też nie powinni robić. napisz na nich skargę. postrasz gnojów. ciepłe posadki się skończyły...
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    żadnego świadka. wszystko na piśmie. niech się na piśmie skompromitują i sami podłożą. świadek to świadek. a papier wszystko przyjmie

proponuję tak: niech się*wygadają z tymi ichnimi mądrościami, a potem poproś o ekspertyzę na piśmie, ponieważ chcesz dochodzić swoich praw jako konsument. jeżeli trzykrotnie nie naprawią to MUSZĄ wymienić na nowy - zresztą przeczytaj dokładnie formułki gwarancyjne Canon Polska. to jest puszka kupiona u nich czy Europe? może zbywają gwarancję europejską czego też nie powinni robić. napisz na nich skargę. postrasz gnojów. ciepłe posadki się skończyły...
    A co powiesz na taką kombinację jaką ja zakładałem pisząc o świadku: papier + świadek? Z doświadczenia wiem, że nie wszystko jest na papierze więc i świadek się przydaje.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Panowie, czytam Wasze pomysły i mam mieszane uczucia.
    Ponieważ pracuję w firmie w jakiej pracuje, mogę podać Wam kilka "trick'ów" na serwis.
    1. Napisać do Canon Europe z krótkim opisem problemu i sposobem jego załatwiania przez Serwis. Na ogół dobrze działa dla klienta a serwis ma "ciepło".
    2. Jak chcecie się sądzić to trzeba mieć tzw. materiał dowodowy, czyli wszystko na piśmie.

Kiedyś korzystałem z Żytniej, nie mam powodów do narzekania ale bywa różnie może miałem trochę szczęścia.

Inne rady podam jeśli pierwsza nie zadziała.

Maciej
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    W końcu zdesperowana dziewczyna poprosiła mnie o pomoc.
    Czy ktoś wie, co oni za argumenty przedstawiają? W jaki sposób przekonają mnie, że aparat jest sprawny, skoro szkła ostrzą w punkt z moim 20D i 5D a nie ostrzą z jej puszką?
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Jarek, powiem jak było u mnie.

Miałem problem.
    Zdjęcia z mojej 24-70 znacząco odbiegały ostrością od tych w Sieci. Gdy kupiłem 50/1.8 I to ku*wa zdjęcia były miło (portret) ostre od 1.8 a wyżej było już tylko lepiej.

Jadę na Żytnią.

Wyszedł technik (swoje już w życiu przeszedł, bez wąsów, podobny do TommyTheJ) i zaczął oglądać i puszkę (20D).
    Pierwszą kalibrację przeprowadzono (?) na wzorcowym obiektywie, który mamy od Canona (50mm f/1.8 ).

Wróciłem do domu.

Syf na 24-70 jeszcze gorszy. I o zgrozo syf na jaśniutkiej stałce.

Jadę na Żytnią po raz drugi.

Wyszedł technik (swoje już w życiu przeszedł, podobny do TommyTheJ, bez wąsów) i zaczął oglądać i puszkę (20D) i szkło (135L) według którego chciałem drugi raz kalibrować. - dzięki Arkan za sugestie, strzał w 10!
    Zaczął mi coś p***ić, że ten obiektyw to żadna rewelacja.... za chwilkę wybiegł i zaczął mnie... przepraszać. Ja nie poznałem wie pan myślałem, że pan ma w ręku 28-135 itd, itp.

Za drugim razem mówił, że obiektyw wzorcowy od Canona to 85mm f/1.8 i chyba według tego mi zrobili drugi raz.
    135 sprawdzili i wydrukowali jakąś sinusoidę ;-) no i gra. 135 strzela prosto w punkt. Za każdym razem wpisują Ci do gwarancji regulacja AF.

Wnioski
    Jedź kurna do nich z jasnym tele - 135L bardzo wskazane -> PW
    Na 135L widać FF/BF już na LCD z tyłu aparatu.

Tak było w moim przypadku. Przemyśl jak i w którym momencie byś się z nimi wykłócał.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    2. Jak chcecie się sądzić to trzeba mieć tzw. materiał dowodowy, czyli wszystko na piśmie.
    Maciej
    A o instytucji świadka słyszałeś? Będę to powtarzał do oporu (metoda zdartej płyty) - świadek zawsze się przyda, oprócz papieru. Bo na papierze ktoś może napisać, że wszystko jest sprawne a świadek np. stwierdza, że oświadczenie takie napisano bez spojrzenia na aparat.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do świadka: będę przecież z właścicielką aparatu.
    Gietrzy: Zabierzemy trochę szkieł, ze stałek na pewno będziemy mieli 50/1.4 Eli.
    Może troszkę się rozpędziłem z tym awanturowaniem, ale mieliśmy już przejścia z tym serwisem. W gruncie rzeczy zależy nam jednak na załatwieniu sprawy a nie udupieniu tego, czy owego (dziewczyna nie ma czym fotografować). Na początku będę próbował rozmawiać, jak nie to skorzystam z Waszych pomysłów. W kazdym razie nie zamierzam stamtąd wyjść bez załatwienia sprawy.
    Jarek

Domyślnie

trzymamy kciuki za Twoja krucjate !!
    i krotko za morde ... jak by co to otwarcie mowisz ze wszystkie skargi w trzech egzemplarzach piszesz .. canon europa / polska / serwis

nie ma ze boli .. znacie pewnie mp-trojke ...
    "panie Lebiedź koniowi to zamelduj ... płace - wymagam"

Strona 2 z 58 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów