Strona 44 z 58 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja jestem zadowolony z kalibracji obiektywu. Trudno powiedzieć czy tylko kalibrowali. Miałem taką usterkę, że 70-200 f4 IS na bliskie odległości ostrzył bardzo dobrze. Na dalsze przy f4 było lekkie mydło. Wyraźnie można było zaobserwować BF. Ostrzył jakieś 15m przed obiektem oddalonym na 60m. Poza tym był nieostry w rogach. Wysłałem obiektyw niecałe dwa tygodnie temu. Uznali gwarancję. Tydzień temu dzwoniłem i zostałem poinformowany, że wymienią jakąś część. Wczoraj został odesłany DHL-em, dobrze zapakowany i przede wszystkim dobrze skalibrowany. Jest ostry zarówno na bliskie jak i dalsze odległości od f4.
    Nie mam w każdym razie zastrzeżeń co do obsługi i jakości wykonanej obsługi.

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

no to jest pozytyw dzięki mark_solo , pozostaje reszta pytań

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Moje pierwszy kontakt był ok.

Czytałem ten wątek jakiś czas temu i muszę powiedzieć, że z dużą dozą nieśmiałości wysyłałem swojego 400D na Żytnią. Powód - jak niejeden z forumowiczów zabrałem się osobiście za czyszczenie matówki, najpierw wewnątrz aparatu, potem na zewnątrz, a potem pkt AF się rozlały. Bardzo proszę o nie komentowanie moich poczynań - już wiem. Natomiast o Żytniej - wszystko klasa, rozmowa tel., wysyłka, szybki powrót. Wymiana matówki na gwarancji, mimo że nie oszukujmy się, sam sprowadziłem na siebie kłopoty. Całkowity brak zastrzeżeń.

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez divo Zobacz posta
    A ja wyslalem na zytnia kit 300d ze wszystkim co bylo w pudelku po zakupie. Usterka - urwany bolec od lusterka af. Wszystko odeslali naprawione po kilku dniach, gwarancje przedluzyli o 1 miesiac
    O, widzę, że nie ja jeden z tym się borykałem. Ba, ten element urywał mi się dwukrotnie. Za każdym razem serwis spisywał się zgodnie z oczekiwaniami, ale ja postanowiłem nie czekać już na trzeci raz i nabyłem 1d.

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pojawił się taki wpis na blogu fotoreporterzy.net:
    (skierowane do fotoreporterów)
    OPISZ SWOJA PRZYGODĘ Z SERWISEM CANONA

Oczywiście tym “autoryzowanym” na Żytniej w Warszawie. Zepsuli Ci autofocus przy wymianie migawki? A może czyszczenie matrycy trwało tydzień? Po kilku dniach od przyjęcia aparatu do naprawy potwierdzili że jest zepsuty i zapytali czy naprawić? Albo przyznali z rozbrajającą szczerością że uszkodzenie owszem jest, ale nie mają pomysłu jak to zrobić żeby go nie było? A może czekałeś na wymianę bagnetu w popularnym obiektywie 6 tygodni, z zaznaczeniem że to ekspres bo amator czekałby o wiele dłużej?

Podane przykłady nie są wzięte z sufitu. To autentyki. I od wielu lat nic się nie zmienia. Zawodowców używających profesjonalnego sprzętu Canona kosztującego grubą kasę jedyny “autoryzowany” serwis tej firmy w kraju nad Wisłą traktuje jak natrętów zawracających gitarę. A jak się podejmą naprawy to zanim spieprzą trwa to od czterech do sześciu tygodni. Takie są przynajmniej nasze doświadczenia. Ponieważ indywidualne dyskusje niewiele dają, postanowiliśmy zadziałać w bardziej radykalny, ale być może skuteczny / miejmy nadzieję / sposób:

Panie i Panowie - użytkownicy profesjonalnego sprzętu firmy Canon, parający się zawodowo fotografią! Jeśli macie podobne do opisanych wyżej doświadczenia z krajowym serwisem tej firmy - opiszcie swoje przejścia. Kilka zdań, najlepiej w języku angielskim lub niemieckim. Potrzebne będą Wasze podstawowe dane - imię, nazwisko, redakcja, nazwa agencji lub że freelancer, email, telefon - i wyślijcie na email:

fotoreporterzy@o2.pl

Gdy zbierzemy komplet wysyłamy wszystko do europejskiej dyrekcji Canon’a która jest już poinformowana i wykazała spore zainteresowanie sprawą. Na mejle czekamy, powiedzmy. tyle ile czas prostej naprawy w serwisie czyli miesiąc. Nie liczcie na cenne nagrody

Koordynator akcji - Bartek Sadowski / Rzepa - Wrocław /
    http://fotoreporterzy.net/?p=240
    Może znajdzie się tutaj jakiś fotoreporter, który będzie mógł się podzielić z Canonem jakąś historią .
    PS. Mam nadzieję, że autor nie ma nic przeciwko zamieszczeniu ogłoszenia.
    Ostatnio edytowane przez chavez ; 14-06-2008 o 12:11
    system EOS

FOTOREPORTERZY.NET
    Guest

Domyślnie

Oczywiście autorzy nie mają nic przeciwko
    Nie chcemy zaśmiecać tego forum mnożąc posty na ten sam temat ale:
    Z uwagi na to, że w kilku wątkach na tym forum użytkownicy wklejali linki do naszej strony - pozwolimy sobie dodać że ze względu na duże zainteresowanie tematem postanowiliśmy określić się nieco bardziej oficjalnie:
    Na naszej stronie pojawiło sie rozwiniecie tematu:
    http://fotoreporterzy.net/?p=247

pozdrowienia
    FOTOREPORTERZY.NET
    Ostatnio edytowane przez FOTOREPORTERZY.NET ; 26-06-2008 o 01:04

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie Jadę walczyć z Żytnią. Kilka porad?

Mam prośbę. Jak skutecznie wywalczyć na żytniej poprawną kalibrację AF korpusu? Chciałbym osobiście zawieźć sprzęt, czy zdążą zrobić to w ciągu dnia? Mam trochę km do Warszawy, lecz za 4 dni wyjeżdżam i chciałbym mieć sprawny sprzęt.
    Zaczniijmy od początku:
    1. Wsiadam w samochód ok 7 rano, na 10 jestem w Warszawie - za późno?
    2. Wysiadam z samochodu i zanoszę body+L do serwisu. I co dalej?
    Czy zrobią mi to od ręki? Może na kogoś się trzeba powołać?
    Pomóżcie, pierwszy raz u nich będę, na co zwracać uwagę, co powiedzieć, o co prosić i o co nalegać?
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Mam prośbę. Jak skutecznie wywalczyć na żytniej poprawną kalibrację AF korpusu? Chciałbym osobiście zawieźć sprzęt, czy zdążą zrobić to w ciągu dnia? Mam trochę km do Warszawy, lecz za 4 dni wyjeżdżam i chciałbym mieć sprawny sprzęt.
    Zaczniijmy od początku:
    1. Wsiadam w samochód ok 7 rano, na 10 jestem w Warszawie - za późno?
    2. Wysiadam z samochodu i zanoszę body+L do serwisu. I co dalej?
    Czy zrobią mi to od ręki? Może na kogoś się trzeba powołać?
    Pomóżcie, pierwszy raz u nich będę, na co zwracać uwagę, co powiedzieć, o co prosić i o co nalegać?
    Obawiam się że niewiele wskórasz.. chyba że wręczysz jakąś korzyść majątkową albo coś komuś..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Obawiam się że niewiele wskórasz.. chyba że wręczysz jakąś korzyść majątkową albo coś komuś..
    Żadne korzyści nie sa potrzebne. Wystarczy się wcześniej umówić.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Napisałem przed chwilą maila. Mogę w czwartek albo piątek...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy to jest gwarancja europejska?
    Ostatnio edytowane przez violinman23 ; 08-07-2008 o 23:31 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Strona 44 z 58 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów