Strona 39 z 58 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jarku, słuszne spostrzeżenie. Ja w poprzedni piątek odebrałem 5D, po naprawie czytnika i na rachunku dopisano co i jak oraz wykonanie 800 zdjęć! Co testowano zapis w takiej ilości? Jak tu nie przeklinać, k..a. Rozumiem Cię.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

A jak sprawdzasz ten przebieg? Jeśli po numerach plików to najprawdopodobniej wsadzili swoją kartę która miała już tam numer 6000 i stąd przybyło.
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Oczywiscie ze przez karte ktora wsadzili do aparatu, miala taka numeracje i aparat ma kontynuacje. Jak robilem przeglad w UK, to po odbiorze zobaczylem ze na liczniku jest dodatkowo 60 tys zdjec. Mozna to cofnac do poprzedniej ilosci, wystarczy wyzerowac stan licznika i wlozyc ponownie swoja karte.

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie.. 1Ki mają zewnętrzną numerację, niezależną od kart i nazewnictwa plików.
    Dodzwoniłem się w końcu do serwisu, pan oczywiście zaczął o numeracji karty a potem obiecał, że spróbuje coś z tym zrobić. Zobaczymy, jak mu pójdzie.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak oni to zrobili?
    W środę był mecz Polska-Czechy...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odebrałem dzisiaj 50/1.4 po wymianie pierścienia AF.
    Po tej naprawie tubus się rusza na wszystkie strony. Obiektyw został tak skręcony że nie da się go przypiąć do aparatu, po prostu nie wchodzi w bagnet, więc niestety nie mam możliwości sprawdzić czy chociaż AF działa dobrze, czy może też jest gorzej niż było.
    Ludzie którzy to robili to kretyni i ignoranci. Kto im dał autoryzację??

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może by tak nakręcić krótki filmik przedstawiający to dzieło, wrzucić na youtube i podesłać link na dpreview i parę innych oraz oczywiście do Canona?
    Body, stałki, zoomik

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Może by tak nakręcić krótki filmik przedstawiający to dzieło, wrzucić na youtube i podesłać link na dpreview i parę innych oraz oczywiście do Canona?
    Mysle, ze to dobry pomysl. Moze ktos w koncu zrobi cos z serwisem na Zytniej bo to co oni tam wyprawiaja to przechodzi ludzkie pojecie.
    Pozdrawiam,
    D.C.

terrypr
    Guest

Domyślnie Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Dołączam do grona niezadowolonych z serwisu na Żytniej...
    Oddałem 300D do naprawienia lampy błyskowej (lampa podczas próby podniesienia się zaczynała tykać, nie podnosiła się, wreszcie aparat się zawieszał).
    Po tygodniu przychodzę po odbiór sprzętu - lampa się unosi, ale krawędź górnej obudowy przy lampie błyskowej jest bardzo mocno zarysowana. Tak jakby ktoś ją metalowym przedmiotem mocno naciskał w kilku miejscach. Ślady, których nie sposób zrobić w czasie normalnej eksploatacji, a trudno też żeby powstały w czasie upadku, bo ta część obudowy nie wystaje w żaden sposób i jest osłonięta przez daszek lampy błyskowej.

W czasie przyjęcia sprzętu zapisali "nosi ślady użytkowania" i teraz twierdzą, że to uszkodzenie już było jak przyjmowali sprzęt.
    Jak oddawałem sprzęt do naprawy nie protestowałem przeciwko zapisowi "nosi ślady użycia" - no bo faktycznie, są ślady na spodzie obudowy od przykręcania statywu, ale żadnych innych, wyświetlacz nieporysowany, o ten sprzęt po prostu dbałem.
    Jedyne co byli skłonni zrobić, to wymiana górnej cześci obudowy, na której jest uszkodzenie: za ten element chcieli ok. 190 PLN, wymianę zrobiliby gratis w ramach "dobrej woli" (!!!)

Moje słowo przeciwko słowu serwisu - sytuacja jest patowa. Sprzętu nie odebrałem i zastanawiam się co zrobić. Mam zdjęcia tego aparatu zrobione z trzech stron i żadnych uszkodzeń na nim nie ma. Ale nie robiłem przecież tych zdjęć na ladzie na Żytniej w czasie oddawania sprzętu do naprawy, tylko wcześniej w domu.
    Zamierzam wysłać pisemną reklamację, załączyć zdjęcia i upierać się przy swoim. Pismo do wiadomości rzecznika praw konsumenta.
    Nie zamierzam płacić za niekompetencję "autoryzowanego" serwisu.

Jeżeli możecie mi jakoś pomóc - będę wdzięczny.
    Dla wszystkich, którzy nie mając wyjścia muszą korzystać z Żytniej w ramach gwarancji, mam radę - nie zgadzajcie się na zapis "nosi ślady użytkowania" przy przyjmowaniu sprzetu na serwis. Później serwis będzie to mógł zawsze interpretować na swoją korzyść.
    Dokumentujcie dokładnie (opis, zdjęcia) stan sprzętu, a w zleceniu powinien znaleźć się faktyczny opis, a nie jakaś formułka, która zwalnia serwis od jakiejkolwiek odpowiedzialności za powierzony im sprzęt.

Dla wszystkich zlecających naprawy pogwarancyjne - poszukajcie innego serwisu.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No... ale teraz nie robisz zdjęć. Myślę, że nie warto walczyć o rysę na obudowie sprzętu wartego kilkaset złotych.
    Działa? Rób zdjęcia i ciesz się, że masz aparat.

Nie ma alternatywy

Strona 39 z 58 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów