Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

no ja też mam 20d już od września i nie narzekam na FF czy BF..

z tym że body mam z USA ...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja wybieram sie do Wawy z moim 30 D. Generalnie mam FF nieduzy na wszystkim co podepne wiec chyba wyglada na to ze musieli by mi w body troche podciagnac bo obiektywy podlaczalem do innych body i dzialaly ok, na obydwoch sprawnych ostrzyly w punkt. Pani z wasem powiedziala ze nie mogla zagwarantowac mi ze body bedzie dzialalo dobrze z Sigmami itd ale ze z obiektywami Canona nie powinno byc problemu. Planuje zostawic u nich 50 i 70-200, nie wiem czy to cokolwiek da. Czytalem ze kalibracjka obiektywow jest platna. Czy dotyczy to rowniez obiektywow na gwarancji? Mam obawy czy jesli zawitam ze sprzetem raz na Zytnia to bede juz tam czestym gosciem.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Nigdy wcześniej nie czytalem tego wątku bo jakoś mnie nie dotyczyl. Niestety tydzień temu moje 30D uległo awarii a dokładnie przestał mi działać przycisk spustu migawki. Nie wiem czy dobrze zrobiłem czytając to co tu piszecie o tym serwisie bo jest 0:40 a ja nie mogę zasnąć Mam nadzieję że moją puszeczkę traktują tam należycie i nie wróci z jakimś FF lub BF bo wczesniej nie miałem takich problemów. Ehhhhhh musiałem się wyzalic.:-|

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ewentualnie z zasyfioną matrycą
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygląda na to że AF w 30D (i pewnie 20D oraz 400D) inaczej ustawia ostrość w świetle żarowym i dziennym z niektórymi obiektywami. Problem jest znany również z Pentaksa K10D i polega na tym że niektóre szkła wyregulowane w punkt przy świetle żarowym robią front focus w dziennym. Problem ten występuje u mnie z 85/1.8 a to jest właśnie referencyjny obiektyw z którym regulują na Żytniej. Sprawdzałem również z innym egzemplarzem i jest to samo. Żeby było ciekawiej to na Żytniej świecą sobie na tablicę testową halogenem 150W. Jakie są rezultaty takiej regulacji, wszyscy widzimy. W zależności od tego o której godzinie pan serwisant będzie nam kalibrował sprzęt (zmienia się udział światła halogenu do światła z okna) to różne będą efekty. Ten problem również został przez nich zauważony tzn. fakt że na tablicy jest przesunięcie względem "normalnego" fotografowania, ale oni chyba nie zdają sobie sprawy że to właśnie ostrzenie w świetle halogenu jest przyczyną. Może niech ktoś uczynny wytłumaczy im w czym problem bo ja nie mam ochoty już z nimi gadać na temat FF/BF...

Coś już napisał Awatar logger

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Czytalem ze kalibracjka obiektywow jest platna. Czy dotyczy to rowniez obiektywow na gwarancji? Mam obawy czy jesli zawitam ze sprzetem raz na Zytnia to bede juz tam czestym gosciem.

Kalibracja obiektywów na gwarancji jest bezpłatna. Ja przynajmniej nic nie płaciłem a obiektywu i tak nie poprawili Podobno 50mmf1,8 to za duże g.. żeby dało się coś tam poprawić.
    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 EX DC | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger Zobacz posta
    Kalibracja obiektywów na gwarancji jest bezpłatna. Ja przynajmniej nic nie płaciłem a obiektywu i tak nie poprawili Podobno 50mmf1,8 to za duże g.. żeby dało się coś tam poprawić.

Iiii to juz wiem Bo mnie tez nic nie ruszyli. Tez mi mowili ze jak sie gowniane szkla kupuje to i sie ma problemy. Canon 50 1.8 nie jest taka zla. Tyle ze jak zauwazylem pewne warunki trzeba spelniac zeby wszystko bylo jak trzeba. Chociaz przyznam ze tego szkla chyba najrzadziej z moich uzywam.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

ma ktos doswiadczenia z serwisem w berlinie ?? jakos mi bardziej podrodze niz do warszawy mam do sprawdzenia 70-200/2.8 bez IS
    czy serwis canona w berline uzna gwarancje jezeli srzet jest z polski fakrtura i karta gwarancyna oczywiscie sa 8)
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tcyprian Zobacz posta
    czy serwis canona w berline uzna gwarancje jezeli srzet jest z polski fakrtura i karta gwarancyna oczywiscie sa 8)
    Wydaje mi sie ze nie... uznaja tylko eurogwarancje. A nie mozesz po prostu do nich zadzwonic?

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

odpowiem sam sobie wrocilem dzisiaj z berlina rano (po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym) zostawilem sprzet w serwisie 5d + szkielka ze stopki
    w zasadzie do sprawdzenia tego 70-200 bo mial przy 70mm BF na poziomie 8 cm . A wiec tak zostawilem sprzet o 8 rano na odbior umowilismy sie na 16 w tym czasie zroilem sobie spacer po berlinskim zoo ktore jest w poblizu i pofotografowalem sobie drugim aparatem. Okazalo sie ze o 14 sprzet byl do odbioru i co sie okazuje 5d czyszczenie i kalibracja body; 70-200 wymiana jakiegos elemenu (gehause) nie bardzo wiem o co im chodzilo, 24-105 kalibracja; 85/1,8 naprawa obiektywu (wychodzi na to ze cos bylo z autofokusem) + kalibracja; 50/1,4 odbior za 2 tygodnie musza wyslac do glownego serwisu (co mnie bardzo zdziwilo ze wzledu ze wsumie to szkielko wg mnie dzialalo najlepiej) ale dopatrzyli sie jakies usterki i kazali zostawic. dodam ze sprzet zostawilem na gwarancji i nie placilem ani grosza za naprawe co dziwnie wcale nie chcieli kart gwarancyjnych a tylko dokumenty zakupu. wszystkie moje zabawki kupilem w polsce i przedstawilem kopie fakur vat na te towary. na razie tak na szybko zrobilem kilka zdjec i wychodzi na to ze po kalibracji jest SUPER wreszcie wyglada na to, ze mam ostre foty a ostrosc w punkt (zobaczymy jak troszke wiecej popstrykam)

co do obslugi milo i kompetentnie ( oczywiscie korpus i szkla przyjmuja z deklami ) sprzet pakowany w pudelka dla serwisantow razem ze zleceniami i kopiami rachunkow, dokladnie opisywany, ilosc dekli dolaczone akcesoria itp chociaz paski muszle ovznie, baterie itp raczej kaza zostawic w domu).
    jak przyszedlem po odbior to korpus i szkla kazde osobno zapakowanie i zaklejone w workach foliowych (ale nie takich jak u nas maja w marketach ) ogolnie sprzet wyczyszczony ze wyglada jak nowy

jeszce jedno serwis ma autoryzacje CPS chyba ci na zytniej nie maja

ogolnie jestem bardzo zadowolony tym bardziej ze do berlina mam znacznie blizej i wygodniej niz do warszawy, to po pierwsze a po drugie w berlinie naprawa od reki a na zytniej powiedzieli mi ze 7-14 dni
    po trzecie w zoo bylo super sloneczko pieknie swiecilo jak znajde troszke czsu to wrzuce gdzies fotki

byl jeszce ze mna kumpel z 5d i 24-105 tez mial problemy z ostroscia naprawa takze od reki i podobne wrazenia jak moje

tak wiec wszystkim co bywaja w berlinie albo mieszkaja na zachodzie polski goraco polecam ten serwis ( ma on bardzo dobre opinie wsrod niemieckich internautow)
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Strona 36 z 58 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów