Strona 33 z 58 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl
    Łatwo mowic nie kazdy mieszka w warszawie i ma kilka sklepow do okola w ktorych moze wybierac i przebierac.

Pozdr.
    Ale kasa Twoja! Więc ją szanuj. Czasami taniej jest ruszyć 4 litery i udać się do przysłowiowej Warszawy niż później krokodyle łzy wylewać. Czyż nie?

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Niestety wiekszosci sie wydaje, ze to co zaplaca przy zakupie to cena koncowa produktu.
    ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Albo obiektyw Canon, albo kupowanie poprzedzić testem i zwrot szkła jak coś nie tak.
    Ja mam wszystkie obiektywy Canona, a najwięcej problemu miałem z 50/1.4. Jedna po przeostrzeniu na makro i ostrzeniu AF robiła 100% zdjęć z BF, a druga robiła FF na wszystkich i nie dało się ustawić bo zabrakło stopni reglacji w obiektywie. Czekam na trzeci egzemplarz.
    Nie mówię że wszystkie są takie ale jakby nie patrzeć to Canon.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Ja mam wszystkie obiektywy Canona, a najwięcej problemu miałem z 50/1.4. Jedna po przeostrzeniu na makro i ostrzeniu AF robiła 100% zdjęć z BF, a druga robiła FF na wszystkich i nie dało się ustawić bo zabrakło stopni reglacji w obiektywie. Czekam na trzeci egzemplarz.
    Nie mówię że wszystkie są takie ale jakby nie patrzeć to Canon.
    A ja swoją 50/1,4 kupiłem na giełdzie w Stodole bez testu. Jak zobaczyłem , że pudełko jest fabrycznie zaklejone, to nawet nie otworzyłem (dopiero w domu). I jest to jedno z lepszych moich szkieł, mimo że nie elka.
    Jak widać tak też można. Ale do tego sprzedawcy to ja mam zaufanie. To podstawa. Od takiego gościa to nawet wysyłkowo i w dodatku z przedpłatą kupić mogę.
    A generalnie chodzi mi o to, że kupując w sieci nie mamy wpływu na fakt, że wadliwe obiektywy krążą jak muchy. Ich "stężenie" w ogólnej masie rośnie, ze względu na zwroty. I tu upatruję przyczynę "zła". Kupując zaś w sklepie lub na giełdzie eliminujemy takie przypadki. Jak coś wadliwe to zostaje u sprzedawcy i nie idzie w świat.
    I dodam, że nie mam zamiaru krytykować ludzi, którzy kupują sprzęt fotograficzny wysyłkowo. Wręcz przeciwnie. Nawet szanuję ich. :smile:

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    Kupując zaś w sklepie lub na giełdzie eliminujemy takie przypadki. Jak coś wadliwe to zostaje u sprzedawcy i nie idzie w świat.
    Idzie, ale do mniej wymagajacych klientow. To juz kwestia wprawy sprzedawcy - wyczuc ktory klient sie zna i moze sprawiac problemy a ktory po prostu chce kupic jakies szkielko .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprawy poszły lekko w dobrym kierunku. Siadłem z gościem z serwisu na zapleczu i przez godzinę robiłem foty i oglądaliśmy na monitorze efekty.
    85 1.8 celuje w punkt, chociaż czasem ma lekkie tendencje do FF, ale do przeżycia. W 50 1.4 zabrakło regulacji, będę mieć za parę dni inny egzemplarz. Problem tablicy testowej ma zostać poruszony na najbliższym szkoleniu.
    Aż się boję co będzie jak podepnę jakiegoś zooma Sigmy albo Tamrona

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Ja tam bym tę cenę biletu lub paliwa do sklepu doliczał automatycznie do ceny sprzętu (i tak robię, sam nie mieszkam w warsiawce)

A gdzie jest taki sklep w Warszawie, gdzie można pomacać szkła, które się chce kupić (i żeby ich więcej niż jedna sztuka była?). Bo w tych, co ja byłem, to zwykle działała następująca zasada - im większy napis Canon przed sklepem, tym bardziej puste półki w środku.
    --

pozdrawiam,
    Rafał

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalK
    A gdzie jest taki sklep w Warszawie, gdzie można pomacać szkła, które się chce kupić (i żeby ich więcej niż jedna sztuka była?). Bo w tych, co ja byłem, to zwykle działała następująca zasada - im większy napis Canon przed sklepem, tym bardziej puste półki w środku.
    Czyli szukaj sklepow wg zasady odwrotnej. Im mniej widoczne na zewnatrz tym lepszy wybor (e-oko, interfoto, fotoit i jeszcze kilka by sie znalazlo).
    Po co wieszac banner "oglaszamy miesiac dobroci dla zbojcerzy" ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Siadłem z gościem z serwisu na zapleczu i przez godzinę robiłem foty i oglądaliśmy na monitorze efekty.
    Witaj w elitarnym gronie Do tej pory chyba tylko kilku forumowiczów dostąpiło tego zaszczytu ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Witaj w elitarnym gronie Do tej pory chyba tylko kilku forumowiczów dostąpiło tego zaszczytu ;-)
    Też się cieszę, ale mam jakieś dziwne wrażenie że mnie po tylu razach chyba niezbyt polubili

Strona 33 z 58 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów