Cytat Zamieszczone przez zib26
Pozwole sobie coś dodać.
Zajmuje się sprzętem foto zawodowo już 16 lat.(foto hurt)-więc miałem w firmie troche sprzętu który wracał do serwisu.
Moje doświadczenia obejmują kontakty z chyba wszystkimi serwisami liczącymi się w branży foto w kraju ( ale i poza granicami czasami też).
Serwis CANON POLSKA w Warszawie na Żytniej jest najlepszym serwisem z jakim miałem przyjemność współpracować.
Jest o jakieś sto milionów razy lepszy od pozostałych serwisów innych marek.
A dodam że jestem i na stronach Kodak Pl, i nawet Nikon pl jako ichniejszy autoryzowany sprzedawca - więc nie mam powodu aby reklamować Canona czy jego serwis.-w ofercie mamy też sprzęt innych marek niż Canon ...więc jak wyżej .
To jest zarazem pocieszjące i przerażające. Ale dobrze, że są jakieś pozytywy. Burzył się tutaj kocis, że nie ma opinii pozytywnych to teraz są. Chciałem tylko zauważyć, że problem na bazie ktorego powstał niniejszy wątek dotyczy sprawy trudnej jak widać. I nie miał za zadanie ogólnej oceny serwisu tylko poradzenia sobie z problemami dot regulacji AF. Ja nie wykluczam, że trudności mają swoje źródło u samego producenta. A zachowania serwisu są spowodowane wewnętrznymi problemami niemożności. "Złego" obchodzenia się ze sprzętem jednak nic nie usprawiedliwia.