Strona 23 z 58 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 571

Wątek: Idę walczyć na Żytnią, pomocy...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

w pewnym momencie wysłałbym korpus do serwisu "powyżej" czyli DE czy jakiś inny westland. plus skarga na serwis pisemnie do Canon Polska i do Canon Europe czy też zupełnie matkaCanon. rozumiem ból - jedno body i do tego skopane szkło w polskim serwisie. brak słów, co za bagno...
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    REV, ręce opadają. Ten serwis to banda chamów i ignorantów.
    Najgorsze jest to, że jak się uprą, to nie zrobią "bo nie" i tak naprawdę nie wiadomo czy dlatego, że nie umieją, czy dlatego, ze im się nie chce.
    Stawiam jednak na to, że nie mają zielonego pojęcia co z tym zrobić.
    Osobiście wychodzę teraz z założenia, że jak coś się zepsuje, to lepiej wyrzucić niż im zanieść.

Aha, nie dopisałeś, że mimo wyraźnego zakazu i tak wyregulowali Eli szkło pod wadliwy korpus. Oczywiste jest, że nagle to szkło (100-400IS L ) przestanie ostrzyć z resztą korpusów. Skarga nie zaprowadzi Eli nigdzie. Ja na jej miejscu zarządałbym zwrotu kasy za zniszczenie obiektywu.
    ale cokolwiek macie na piśmie? czy wszystko na gębę? dajesz body do naprawy z proźbą o ekspertyzę na piśmie wad etc. dostajesz papierek, papierek wkładasz do teczki. walczysz dalej. jak jest parę papierków idziesz do prawnika. porada prawna kosztuje niestety ale jeżeli użytkujesz sprzęt zawodowo to możesz wywalczyć m.in. równowartość dniówki wynikającej z obrotu Twojej działalności ze względu na straty jakie spowodowało wadliwe naprawienie (fajne określenie - popsucie po prostu) obiektywu, body etc.
    dla mnie jest to cały czas ciekawe że jest to FF BF autofocusa i że na manualu ponoć jest ok.
    gra i buczy bebop

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiecie co, znajac elke ona nie popusci... pech w tym ze sprzet potrzebny jest jej na gwałt i nie stac jej/nie ma czasu na zagrania formalne typu pisma, petycje, niezalezne expertyzy, etc... po powrocie napewno wroci do sprawy i wtedy sie zacznie

POZDRAWIAM

Domyślnie

A czy ktoś jest w stanie ustalić do kogo (imiennie) należałoby skierować odpowiednie pisma w Canonie, ale nie PL? Świadomie piszę nie PL albowiem po wymianie mojego 20D (która to decyzja zapadła po konsultacji z serwisem) nic na lepsze się nie zmieniło.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

nie pamiętam czy w tym wątku była też mowa o innych serwisach, więc jakby co to sorki, ale w weekend dam znać jak przebiegają sprawy w serwisie Panasonica.

Kamerka padła i ojciec miał jechać do Sosnowca do serwisu. Nie wiem czy to jest autoryzowany serwis, czy jedny w Polsce, ale dam znać jak sprawa poszła...

Nie mam też pewności czy kamerka była jeszcze na gwarancji, więc jakby co to się okaże przy okazji jak traktują 'po-gwarancyjnowców'

Bywalec

Domyślnie

A ja się zastanawiam czy przy nast. okazji (tfu) nie podjechać do Pragi (mam dość blisko ~250 km)
    http://www.canon.cz/servis/index.htm.
    Na forum NIKONA bardzo sobie chwalili czeski serwis Nikona.

Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandr
    A ja się zastanawiam czy przy nast. okazji (tfu) nie podjechać do Pragi (mam dość blisko ~250 km)
    http://www.canon.cz/servis/index.htm.
    Na forum NIKONA bardzo sobie chwalili czeski serwis Nikona.

Pozdr.
    Jeśli tylko to naprawdę dobry serwis, to może warto wydać 300zł na paliwo...
    Szczególnie, że gdy już Ci naprawią sprzęt, to Praga jest śliczna, szczególnie po zmroku.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rev
    pozwolcie ze wroce do tematu
    krotki raport z placu boju...
    A ja się ciągle łudziłem, że chcecie tą sprawę załatwić pozytywnie. A tu krótki raport z placu boju. Myślałem, że cała ta zadyma z walką to taka prowokacja. A wy jednak wojownikami jesteście. No cóż wasza sprawa.
    I jeszcze jedno. Wieże w to, że macie na żytniej przechlapane. I za wszystkie pierdoły będziecie musieli naprawiać w Berlinie. Warto było? A trochę dyplomacji nie łaska?

Przypomina mi się dowcip (stary jak świat ale ..)

Na sali sądowej odbywa się rozprawa rozwodowa.
    Obecni: sędzia, powódka, powód i publiczność składająca się z 50 facetów.
    Sędzia pyta powoda: "jaki jest przyczyna rozpadu małżeństwa".
    Na co ten odpowiada: "niedopasowanie seksualne z powódką".
    Stłumiony głos z sali: " koneser się znalazł, wszystklim jakoś pasuje a jemu nie".

Przeprasza, ale ten głupi dowcip bardzo dosadnie ilustruje wasze doświadczenia z serwisem.
    Pozdrowienia i dużo szczęścia w dalszej walce.
    Ostatnio edytowane przez kocis ; 24-11-2005 o 10:00

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    A ja się ciągle łudziłem, że chcecie tą sprawę załatwić pozytywnie. A tu krótki raport z placu boju. Myślałem, że cała ta zadyma z walką to taka prowokacja. A wy jednak wojownikami jesteście. No cóż wasza sprawa.
    Może nie doczytałeś. Pierwszych kilka wizyt odbyło się grzecznie i na warunkach panuf serwisantuf (i pani,.. tej z wąsami).
    Widać nie doczytałeś. No cóż, Twoja sprawa...
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    I jeszcze jedno. Wieże w to, że macie na żytniej przechlapane. I za wszystkie pierdoły będziecie musieli naprawiać w Berlinie. Warto było? A trochę dyplomacji nie łaska?
    Ja też mam przechlapane, a na początku była dyplomacja. Zaręczam, że naprawdę musi mnie coś wkurzyć zanim "ostro" zareaguję. Ale musiałem we własnym interesie zareagować na IGNORANCTWO I DYLETANTYZM. Przy puszczam, że serwis jest niedoszkolony. Może jest to kwestia "polityki" producenta - iść po jak najmniejszej linii oporu. Nie wiem. Ale wiem, że jak ktoś serwisuje sprzęt fotograficzny to powinien mieć podstawowe pojęcie o fotografii, a nie o tablicach testowych tylko.

Strona 23 z 58 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów